Erik van Vliet
15 tot 22 aprilt 2017
.

Voor de tweede keer afgereisd naar Windmill Lake om een weekje lekker te vissen op het mooie meer.
Wederom weer erg gastvrij ontvangen door beide eigenaren Anton en Diaan.
We hebben stek 2 geboekt net zoals 2 jaar geleden, inmiddels heeft Anton hier een mooi Chalet gebouwd dus heerlijk vissen vanaf de steiger die pal voor het Chalet ligt.
Totaal hebben we 32 karpers mogen vangen die er stuk voor stuk puntgaaf uitzagen met als hoogte punt een spiegel van 19,8 kilo.
Optioneel kan er een eet arrangement van te voren geregeld worden zodat er elke avond een heerlijke verse maaltijd door Diaan geserveerd word, dit kan op de stek zelf of in de bistro aan het penmeer zodat de stek even kan rusten.
Zelfs vers afgebakken broodjes worden s'morgens bezorgd op de stek.

Wij hebben net zoals 2 jaar geleden enorm genoten en komen zeker terug om die 20 kilo vis te vangen.
Groeten Merel en Erik

.

.
Angelique en Sabine
18 tot 25 maart 2017
.
Beide vissen wij van jongs af aan en bij elkaar opgeteld inmiddels ruim 30 jaar gericht op karper. Naast onze passie karpervissen is Sabine actief bij een HSV / Karpercommissie en werkt Angelique bij een hengelsport zaak. Sinds eind vorig jaar vormen wij samen één van de koppels van het Nederlands dames team karpervissen. Het team bestaat uit 8 dames / 4 koppels en Juni dit jaar vissen we onze eerste interland in Engeland. Dé try-out voor het WK karpervissen voor dames.
Wie had dat ooit durven dromen...
Ook vissen we samen dit jaar de Top Competitie mee. Om goed op elkaar in te kunnen spelen tijdens de wedstrijden hebben we inmiddels al een aantal succesvolle sessies samen gevist, maar vorige week was toch wel een hele bijzondere!
Begin maart kregen we een uitnodiging van Anton & Diaan om op hun prachtige karper domein Windmill Lake te komen vissen.
Hoe gaaf is dat! De seizoensaftrap van Windmill Lake met ons favoriete aas!
De voorbereidingen voor deze last minute test sessie werden gelijk in gang gezet... Vrij regelen op het werk, opvang voor de kids, info vergaren over het water, visuitrusting check...
Zaterdag 18 Maart om 3:00 uur vertrokken we richting Frankrijk. De reis verliep voorspoedig en om 10:30 uur werden we hartelijk ontvangen door Anton & Diaan. Onder het genot van een kopje koffie kletste we even bij en na een lekker drankje op naar stek 4!
Een vier persoons chalet van alle gemakken voorzien met gezellige nieuwe inrichting.
Voor de eerste avond/nacht werden de hengels klaar gemaakt en voorzien van 14 mm boilies (2 smaken verdeeld) en ingegooid met een pva zakje 3 hele en 4 halve boilies, plus wat verspreid met de voerpijp bijgevoerd. Dit leverde s'nachts gelijk al 2 vissen op, waaronder deze 13,6 kg schub.
Zondag met de voerboot uitgebreid wat mooie stekken opgezocht en de lijnen uitgevaren, wat weer resulteerde in twee mooie gezonde, volle spiegels.
En toen bleef het stil...
Beide vinden we het interessant om hier over na te denken (weersverandering?, luchtdruk, voer tactiek, rig keuze etc.)...
De eerste dag ingegooid en verspreid wat bij gevoerd, de tweede dag met de voerboot uitgevaren en compact gevoerd.... We wisten al dat veel voeren averechts zou werken op het mooie Windmill Lake, 10-15 boilies zou toch niet te veel zijn? 3 van de 4 vissen werden gevangen op de "Krillers" van Grain Baits.
De tactiek werd aangepast
Over gestapt op alleen de Krillers. Stuk of 10 boilies waarvan de helft gebroken, werden zorgvuldig met de voerboot op de stekken gebracht en met de werppijp stuk of 5 boilies verspreid bij gevoerd. En maandag eind van de middag begonnen twee stekken aan de rechter kant van het water te lopen. Af en toe wisselde we uitvaren met de voerboot af met ingooien. Dinsdag middag het water even met rust gelaten, boodschappen gedaan en heerlijk in de Bistro gegeten. Donderdag was echt een top dag, in 24 uur tijd 7 vissen waaronder een 19,8 kg spiegel voor Angelique.
Vrijdag ochtend bleef de teller hangen op 22 vissen tussen de 8,2 en 19,8 kg met een gemiddeld gewicht van 13 kg!
We gebruikte een simpele combi (semi stiff) rig van zo'n 15 cm en alle vissen werden perfect gehaakt op de vlijm scherpe Pallatrax Gripz maatje 6 met linealigner. Deze weerhaak loze haak is echt een aanrader! Dat de Krillers van Grain Baits favoriet waren bleek wel, 21 vissen konden deze boilie niet weerstaan ;-)
Aan de inwendige mens wordt op Windmill Lake ook zeker gedacht
Warme maaltijd en lekkere broodjes worden bezorgd op je stek, ook kun je gezellig in de bistro eten.
Naast de mooie, rust gevende natuur zien de stekken / chalets, toilet, douche etc. er picobello uit.
Vrijdag ochtend zat het er helaas weer op, wat een top week hebben we gehad!
Anton en Diaan nogmaals dank jullie wel voor deze unieke ervaring en super tof dat Grain Baits nu ook bij jullie verkrijgbaar is. Check voor alle vangst foto's: https://www.thecarpspecialist.nl/betaalwater/windmill-lake.
.

.
Aad en Willie van Wijk
11 tot 18 juni 2016
.
Super week gehad mooie vangst 18 stuks waarvan 1 karper 42,6 pond en 7 dikke 30 +ponders en 10 karpers varieerend van de 25 tot de 30 pond.
en niet te vergeten de super service van Anton en Diane met hun goede raad en lekker eten bedankt daarvoor
zeker dat ik hier volgend jaar weer kom
.
.

.
Ron Ed Kevin en Ramon
17-07-2015
.
Wij zijn zeer verrast door de tomeloze gastvrijheid van onze gastheer en gastvrouw! Niets is teveel en aan alles is gedacht. Het eten was werkelijk voortreffelijk en de ervaring in de horeca van onze gastheer en gastvrouw is evident. De woon- en slaapvoorziening liet niets te wensen over. Het was voor ons vieren een ongekende ervaring en bevelen Windmill-Lake dan ook zeer aan. We zijn heerlijk tot rust gekomen, maar hebben tegelijkertijd fantastisch gevangen. We komen graag terug! Ron, Ramon, Kevin en Ed.

De vangsten, gerekend over ons vieren waren geweldig. Zo'n 20 stuks variërend van 16 tot maar liefst 38 pond! Diverse tactieken geprobeerd. Het meeste resultaat was in het midden van het meer, en meestal 's avonds en 's nachts.

.

.
Webmaster
17-07-2015
.
De hieronder geposte berichten zijn overgenomen uit de vorige website van WINDMILL-LAKE.NL  
.

.
Marianne
17-07-2015
.
In april zijn we een week naar Windmill-Lake geweest. Voor de vierde keer. We hebben weer onwijs genoten. Het eten was weer super lekker en zoals altijd weer erg gezellig met Anton en Diaan.
Maar we hebben natuurlijk ook goed gevangen. In totaal 67 vissen over de hele week met drie personen. De grootste was de 42 pond van Richard, zijn record. We hebben alledrie een 40-ponder mogen vangen. Marianne evenaarde haar record en Danny ving zijn eerste 40-ponder.
Gelukkig hadden we goed weer met erg veel zon, maar dat mocht de pret niet bederven. Het heeft juist veel vis opgeleverd.
Kortom, het was weer een top week. Anton en Diaan, heel erg bedankt. Tot de volgende keer, met het nieuwste vislid dat in november geboren wordt.
.

.
Edwin en Linda
17-05-2015
.
Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben wij weer een heerlijke visvakantie gehad op Windmill-Lake.Wij vingen 51 prachtige karpers van 8-19,8 kg!! Het is een heerlijke omgeving met een zeer goede accommodatie en echt een prima verzorging van Anton en Diaan.Heerlijk eten door Diaan vers bereid en zelfs op de stek afgeleverd!! Volgend jaar gaan wij weer!!
.

.
Wouter van den Berg
14-04-2015
.
Zaterdag 28 maart 2015 voor het 3e jaar en de 4e keer naar de Windmill lake.
Nog steeds met ontzettend veel zin ben ik deze week tegemoet gegaan. Dit jaar de eerste week van het Windmill seizoen, dit belooft veel goeds! Ondanks dat het deze week bewolkt was en af en toe een regenbui, heb ik toch fijne vakantie gehad.
Over de gehele week 25 karpers gevangen. De vangsten varieerde in gewicht met een paar topvissen van 20,5kg, 19,2kg, 17,2kg 16,5kg enz. Het water was 9 á 10 graden waardoor de karpers nog niet zo actief waren. Alle vissen zijn op klein aas gevangen met daarbij stick mix met mais. Ook de service en gastvrijheid van Anton en Diaan was weer niks op aan te merken. Heerlijk gegeten, schoon sanitair, fijne mensen. Anton en Diaan bedankt weer voor deze heerlijke week vakantie, de volgende keer kom ik/we zeker weer terug!
.

.
Hans ter Haar
06-11-2014
.
End of line….. Windmill Oct’14
De laatste visweek van het naseizoen is aangebroken, er ligt wat druk om zaken af te ronden, budgets, targets … privé, de Q3 aangiften. Tussendoor vind ik de tijd om mn visgerei aan te vullen en wat creatieve zaken… wat voer betreft.. uit te werken….
Donderdag…. Een laatste budget meeting, een call met Noorwegen. Onze “TANK” wordt volgeladen… het zal waarschijnlijk zijn laatste buitenlandse ritje worden… met een 310.0000 km staat van zeer trouwe dienst op de teller….pensioen… Nog een laatste keer zijn laadruim gevuld…. laatste tas met etenswaar voor onderweg… 8 hamburgers speciaal van mn liefste… maken daar onderdeel van uit…. 00:00 uur het startsein, de reis, waar ik ook deze keer probleemloos de ijkpunten aan het voorraam voorbij zie trekken. Hazeldonk…. Antwerpen, Parijs, tolpoorten….wel een zit 780km in je eentje…. 8,5 uur… Maar eenmaal aan het water …de moeite waard. Ik neem alles even rustig in me op, het weerzien, Toon, Diaan, de honden, het water…. de koffie.
Uitpakken, installeren en even bijslapen, het weer is fantastisch 20gr en zonnig, geef de hengels toch maar een zwieper, want op de kant vang je nix… even slapen…. Rond 6 heerlijk hapje eten bij Toon en Diaan, en voor het donker de hengels uitvaren…. Het is 20:00 uur we gaan zien wat de nacht brengt.

End of line….. Windmill Oct’14 Day1
Re-verify our range to target… one ping only.
One ping only, please.
De vissen waren me genadig… op 2 korte terug lopers en een klein runnetje rond half6 na….. bleef het stil…. Wel 13 uur geslapen, dat dan weer wel… wordt met een licht kater gevoel wakker. Vandaag even met de boot het water op, even passen en meten,… 2 markers gezet. De 4e hengel vis ik met een zig rig half metertje onderwater met een roze en een witte Fluo pop up. Smorgens vroeg is er veel karper activiteit, tis windstil, zonnig, warm 20gr… dit spektakel trekt voorbij… helaas…. zonder aanbeet. Breng de dag door genietend van de zon, mezelf organiserend en deze mooie omgeving vastleggend op elektronische plaat, spelen met verschillende lenzen en afstellingen….. Tis heerlijk om weer even 1 met de natuur te zijn… behalve de Franse vliegenplaag… catch no release…. De Hero3 opladen, douchen en van Diaans heerlijke lasagne genieten….. Zelfs hier weet Microsoft mij te irriteren met een ongevraagde computer afsluiting voor een configuratie update…. Enfin…..vannacht verwacht ik de eerste serieuze krachtmeting… Ill keep you posted….

End of line….. Windmill Oct’14 Day2
Dag 2 begint vroeg… half 6…. blijkt later half vijf te zijn.. met een paar piepen, ik heb er nu niet veel nodig om gelijk klaar wakker te zijn… 15 minuten later gaat de hengel af…. Na een korte dril onder een stralende sterren hemel, kan ik een 8,2 kilo wegend spiegeltje bijschrijven… deze maakt helaas geen aanspraak op een fotosessie….ik vaar de hengel met de voerboot uit en kruip mn bed weer in…. Als ik rond kwart over 7 (later kwart over 6) net niet in slaap val, gaat nummer 2 af … bij dage raad dril ik nummer 2, een 12,6 kilo wegende spiegel…
Rond half 10 ….wintertijd deze keer, komt Toon verse broodje brengen… en mij plechtig belovend vandaag heel veel klusjes rond het huis te gaan doen, gaat de 3e hengel af…. Helaas is het plezier van korte duur, de… waarschijnlijk door kreeftjes bewerkte… leader breekt af, en daarmee is het verhaal over…. Haags proza blijft deze keer achterwege.
Ik twijfel nog even maar draai dan de rest van de hengels binnen en ga het verderop even drijvend proberen. Ik zet er een witte en een roze fluo op, gooi wat hondenbrokken op het water en wacht op wat komen gaat. Vele kleine karpertjes happen en slurpen naar de voor hen net te grote brokken. Als ik op de door Toon verstrekte emmer, van Chinese makelij wil gaan zitten, kom ik ietwat hardhandig met mn zitvlak in het gras terecht…. wat een boeggolf vlak onder de kant tot gevolg heeft…. Maar de kleuterklas blijft driftig bezig, en zo wordt de aandacht van de grotere vissen toch weer getrokken…. 30 minuten later waggelt mn drijver weg. Helaas iets te veel lijn in het water, waardoor de vis alles net op tijd uitspuugt en ik een gat in de lucht sla….. les 1 . Na 2 ,3 keer inwerpen onder begeleiding van hondenbrokken, waggelt de waker er weer vandoor, ik denk eerst nog klein spul… ik wacht… maar de waker loopt door, ik sla aan…. En het water ontploft…. De 3lbs Strategy kraakt in zn voegen… Snel pak ik de gopro erbij, zodat ik dit woeste gevecht op video vast kan leggen… na in de Bermuda driehoek, wat lelies, bramenstruiken en een obstakel in het water te hebben omzeild, kan ik een mooie spiegel scheppen…. Ik schat rond de 13/14 kilo. Half uurtje later komt Toon even bij me uitrusten…. Best vermoeiend dat op de bank liggend Feyenoord kijken…. Dees heeft wel een klusje gevonden…. Het lijkt haar een goed plan de 2 kleinere meren met elkaar in verbinding te stellen…. En begint alvast een gat te graven….. Toon is nog net niet terug gekeerd op zn hangplek als ik de 2e vastsla….. Deze keer staat Johan me bij, en zo kan ik na een korte dril, een spiegeltje van een kilo of 6/7 scheppen….. Als er na een half uurtje geen rimpel meer te zien is op het water, besluit ik naar mn hoofdkwartier terug te keren en de spullen voor de avond in order te brengen. Onder het genot van Diaans kipshoarma, ontstaat er enige verwarring over het tijdstip dat het donker wordt….. wintertijd besluit dat dat nu rond 6 uur is…. maar de vallen staan op scherp, we gaan de 2e visnacht in……

End of line….. Windmill Oct’14 Day 3
06:10 gaat de wekker, en 2 minuten later sta ik in de nacht een vis te drillen…. Het is zeer mistig, de warme adem in combi met hoofdlampje ontneemt mij elk zicht… De vis loopt gestaag binnen …hetgeen tot niet al te veel euforie gaat leiden ….schat ik al in. Een net over de 10 kilo wegend spiegeltje is de klos. Ik hou me aan de afspraak; alles onder de 12,5 kilo heeft geen recht op een fotosessie en wordt zonder pardon teruggezet, om de grotere zus te gaan halen….Ik drink koffie, maar blijf te vergeefs op… Dit was het enige hoogtepunt deze dag (qua vissen dan). Het blijft lang grauw en grijs … Als Toon de broodjes heeft gebracht besluit ik de tijd wat te doden, door op het andere meer te vissen…. Ff kantvissen met de pen (max 2 meter) dat vergt concentratie en stilte want de vis is bij het minst geringst vertrokken… Toon… zelf ook visser…. begrijpt dat….. als hij met zn golf karretje over het gras dendert de bak met gierende banden tot stilstand brengt…. recht op gaat staan en trots naar Johan aan de overkant roept “Zo ik heb mn eigen stoel meegenomen”. Kijk hem kan je dat niet kwalijk nemen… maar… als een normaal mens dat zou doen…..
Tot overmaat van ramp komt hij de “Rose” Fransman tegen (die zit s’morgens om 6 uur al aan de Rose), waar hij lekker een Frans lul praatje mee aangaat terwijl de stinkende diesel uitlaat op nog geen meter achter mij vrolijk een kwartier, door staat te stampen. Nadat ie eindelijk alle vis heeft weggejaagd, gaat ie weer naar huis…. Om een klusje te doen…. in zn vorige klus heeft hij 3 dagen lang wier weggehaald… zegt ie… maar meer dan wier heb ik op de pen niet kunnen vangen….. Het enige wat mij nu nog rest is me te vergrijpen aan het kleuterklasje …. tot 3 keer toe, maar de koude wind houd aan, de zon niet. Zonder uitzicht op iets van klasse staak ik de strijd. Op het grote meer peil ik opnieuw … zet 2 markers op nieuwe plekken, bestrijk nu het halve meer, gooi er wat voer bij en ga douchen. Het nadeel van douchen vind ik altijd dat ik dan ook graag in mn eigen bed wil slapen….. maar er moet gevist worden. Na een lekkere maaltijd bij Diaan Ramsey & Toon Klusje, vaar ik opnieuw in het donker de hengels uit, kom hierbij tot de conclusie dat de reflectie van 1 van de markers niet al te best is…. changes lost. De andere liggen wel op hun plek…. Mijn nacht kan weer beginnen.

End of line….. Windmill Oct’14 Day 4
De dag begint om…. 23:30, als het schelle geluid van een run mij terug op aarde haalt, eenmaal bij de hengel valt het stil… er ontstaat een donkere wolk boven mijn hoofd…. maar ik weet me te bedwingen. Ritueel…licht uit… slapen. Nog geen uur later gaat de 2e hengel af… duurt een tweetal minuten als de vis losschiet… deze keer ontsnapt er wel wat Haags proza tussen mn lippen vandaan ….Lost…. Nr3….. Het ritueel van etc.. volgt. Even over 3 is het weer raak, maar nu mag ik een schitterend, net geen 10k wegend, spiegeltje scheppen… door haar schoonheid… een uitzondering op de regel.
Ben net binnen van het gebruikelijke voerboot etc ritueel als er weer een hengel afgaat…. Met het uiteindelijke gevolg … het scheppen van een 11k standaard spiegel… zeg maar. En ook nu lukt het me in slaap te vallen …als net over 6 de wekker weer gaat. Deze dril voelt ietwat steviger aan, en heeft ook ff wat meer tijd nodig. Als ik het gevecht in mijn voordeel beslis staat er net iets meer dan 15k op de teller… zo slecht als het gister was….. binnen een half uur gaat weer die beetmelde af (smile) ….na een dril bij bijna daglicht kan ik een 14,5k wegende spiegel scheppen… life is a bitch…. Tijdens de verse broodjes van Toon Klusje smorgens…. wordt voorzichtig Golfcar Gate ter sprake gebracht, zo zie je maar hoe druk uitoefenen via sociaal media helpt, en helemaal als je dan ook nog massa’s steun betuigingen ontvangt….. Wat hij kan doen om het goed te maken…. Ik geef aan dat ik iets zou willen hebben waarmee ik die 20k vissen kan verleiden…Tijdens het op nieuw heerlijke avond eten van Diaan aarzelt Toon geen moment en zegt ..ik heb… koffie bonen… WTF? Koffie bonen speciaal geprepareerd uit de US.. voor bijvoorbeeld starbucks….. Tja eenmaal aan het spul geroken, geloof ik wel dat dit dressuur doorbrekend kan werken… tis wel een monniken werk om een gaatje in een hele boon te boren, maar ik heb een tweetal hengels uitgerust met ….een koffie boon van Toon

End of line….. Windmill Oct’14 Day 5
De dag begint rond een uur of 4… met een paar piepjes uit de beetmelder… het loopt niet door dus blijf ik nog even liggen… paar minuten later weer een paar… en bij de 3e keer ga ik toch maar even kijken… de waker loopt heel langzaam terug…. en dan weer op… ik denk zeeltje. Maar als ik aansla, gaat de 3lbs Century toch even behoorlijk krom door de weerstand at the other end of line….ik heb na een paar minuten het idee dat het toch een knappe vis wordt. Minuten verstrijken voordat de vis voor het eerst bij het vlonder draait en ik zie dat het een knappe steur is… wat mij betreft 1 van de mooiste bijvangsten…. op een 2 meter meerval na dan Ik zet deze mooie vis op de gevoelige plaat en laat het weer vrij in zn eigen omgeving…. Maar steur rond deze tijd… nog actief…. De rest van de nacht blijft het helaas stil, … ik kruip rond half 8 mn bed uit… drink koffie en pleeg wat onderhoud aan de hengels. De laatste 10 meter krijgt het vaak zwaar te verduren door het drillen van vissen…. Gaat door het uitrekken kinken en blijft dan overal achter hangen… alhoewel ik best wat heb met kinky, vind ik het toch wat minder als mn vislijnen dat zijn. Nadat ik deze verwijdert heb ga ik nog even op het andere meer vissen…. Krijg slechts 1 kans, maar sla mis…… Het is echt goddelijk weer, 24/25gr windstil en de zon schijnt…loop in mn blote bast…. water temperatuur ligt nog dik boven de 15 graden, de vis ondervind nog niet echt “de winterimpuls”, en dat is op zich wel jammer…. Was eigenlijk wel voor de dikke bakken gekomen…. Maar of ik daar nou een week voor in de kou zou willen zitten….. een zanger met dikke lippen heeft er ooit eens een liedje over gemaakt….
You can’t always get what you want…. You get what you need.
Ik heb nog 3 nachten voordat voor mij het visseizoen ten einde is…. De spullen liggen weer op scherp.

End of line….. Windmill Oct’14 Day 6
De dag begint om 04:15 als ik mn eerste run krijg, snel doe ik iets warms aan (groen skipak uit 1 stuk) en sla de hengel aan…. Enkele minuten later ligt er een 11,6k spiegel op de mat… hetzelfde tafereel ontstaat om 05:05… en ik vang een 10,5k spiegel op de koffie boon van Toon. Ik slaap nog een tweetal uurtjes… voordat ik opsta, koffie zet, en een paar mooie foto’s schiet van de zonsopkomst. Ik geniet weer van de zonnige ochtend, en de heerlijke verse broodjes die Toon gebracht heeft. Ik haal de hengels om 12 uur binnen…. loop om het andere meer, gooi wat brokken, maar zie geen teken van leven… dan maar eens pennen vandaag. Ik krijg een emmertje pellets van Toon en voeg daar van alles wat ik bij me heb, een beetje aan toe, …. Crunched boilies, hennep, tijgers, ander pellets grondvoer en wat zoete mais…. Nadat ik gevoerd heb op het water loop ik terug om een hengel in elkaar te zetten, en ga er vissen. Eenmaal terug is het nog rustig, maar er zijn hier en daar al wat bellenplakkaten… Toon komt even kijken en laat wijselijk zn karretje bij de poort staan. De 1e grotere vis dient zich aan….tussen de boom en het befaamde bordje…. (die door Toon klusje al 3 keer weggehaald zou zijn… Toon is de enige Feyenoorder die ik ken…. die last heeft van Oost Indische Dyslectie….. denkt als enige dat ze…. geen daden maar worden… zingen). Er komen steeds “grotere vissen” bij maar er volgt geen aanbeet. Toon gaat terug naar huis (voor een klusje) en ik probeer het links van de boom, waar ik twee grote bellen strepen zie ontstaan…. Minutje later loopt de pen weg en ik sla… mis… met twee dikke kolken tot gevolg…. Shoet enzovoorts! Minuten blijft het stil, als ik nu een streep aan de andere kant van de boom zie. Voorzichtig kruip ik naar de waterkant en laat mn spulletje rustig zakken…. 10 sec later boeff…. boeggolf maar ook mn 3lbs strategy krom. Tis weer een heel karwei om de vis van de bramenstruiken, de lelies en het bordje af te houden…. een paar minuten lukt dat weer aardig…. Totdat de vis in zn laatste wanhopige shot toch achter het paaltje raakt… Tja… ik sta ff flink te balen…. fuck it….snel ontdoe ik mij van alle waardevolle spullen, en spring het water in… om dan maar eigenhandig dat bordje te verwijderen…t wordt nog even spannend want het water reikt tot aan m’n borst, maar het lukt me om het bordje uit de grond te krijgen en de lijn weer vrij te maken… Uiteindelijk schep ik een spiegeltje van rond de 10k, die ik in de retainer-sling in het water hang, want ik moet eerst ff warm douchen… en na de fotosessie gaat het weer zoals gebruikelijk terug in vertrouwde omgeving. Rond 18:00 uur geniet ik weer heerlijk van Diaan dr kookkunsten, en volgt het ritueel van de hengels…..
De 1 na laatste nacht… m’n zwaarste vis van de April sessie is 17,8k mn record vis hier 20,7k …….Thumbs up!

End of line….. Windmill Oct’14 Day 7
Zoals te doen gebruikelijk wordt ook deze nacht meerder malen onderbroken, voor 2 vissen van 11 en 12 kilo… t wordt een beetje een slijtage slag… vermoeidheid vs gedrevenheid….je merkt het aan jezelf. Welkom is de vis van 17 kilo die ik rond de klok van 6 vang, het komt in de buurt…. de bouw en de tekening lijken op elkaar… alleen is deze 6 kilo lichter…
Ik slaap nog even, maar sta rond 07;30 toch op en drink wat koffie. Na de broodjes van Toon twijfel ik, maart het weer is zo lekker dat ik het zonde vind om naar mn bed te gaan… toch maar pennen. Vis een kleine 3 uur op het meer, waarbij ik 2 keer missla er 1 verspeel en er uiteindelijk 1 van 8 kilo uitsleep.. nr16…. Tja de scherpte is eraf…. Ik ga terug… Eenmaal terug haal ik de auto, en begin alvast wat spullen op te ruimen. Mijn vakantie, mijn visseizoen en dat van Toon en Diaan lopen morgen ten einde….. en dat wordt bij het eten gevierd met Champagne. De laatste maaltijd de laatste gezelligheid… verhalen … voor de laatste keer gaan de 4, 3lb Century’s het weid op, in een ultieme poging toch nog die ene vis te verschalken… go the extra mile for there its never crowded.
De tijd is voorbij gevlogen…morgen weer 780km terug…. naar eigen huis en haard…naar mn harige knuffels Yedi, Yodi en MiMi, en de iets minder harige…. mn levens maatje Jeanette… ik zie er naar uit …haar weer te zien
Maar eerst…. deze nacht…

End off line – windmill-lake
De laatste nacht heb ik goed geslapen, paar piepen… geen runs. Smorgens opruimen… douchen, en laatste bakkie en broodjes doen bij Toon en Diaan van den Berg. Toon is al druk met voorbereidingen te treffen voor de afnetting op 15 november en het verstevigen van de dijk, de diesel start… een laatste groet… zwaai… rechts af… De reis loopt op een tweetal files na voorspoedig en ik ben net voor het 6 uur journaal thuis….
After Action Report; 128 uur vissen… leverde mij 21 runs op…17 vissen (16 karpers en 1 steur) gemiddeld gewicht …11,4 kilo, zwaarste vis 16,9k.
Vissen op windmill-lake is een leuk avontuur voor de visser die een relaxte en verzorgde visweek zoekt. Het is allang geen makkelijk water meer, want er wordt al 3 jaar stevig op gevist, enige creativiteit is wel gewenst. Daarentegen bied het domein veel comfort, mooie chalets en het eten en drinken is er meer dan uitstekend…
Het uitgebreide verhaal is te vinden op de site van The Carp Specialist.
Ik wil Toon en Diaan bedanken voor de mooie week, het lekkere eten en de gezelligheid…..Mijn seizoen start in de 3e week maart met een visweek op Villedon, 3e week April ben ik weer terug op windmill stek 3 en 4, met vismaat Hans van der Veen.

.

.
Frank
29-09-2014
.
Hallo Anton en diana.
Het was weer een super leuke vis vakantie. Het bevalt ons prima bij jullie want dit was ons derde jaar bij jullie. Leuke vissen gevangen van 12 tot 22 kg. We hebben ons weer heerlijk rond gegeten bij jullie in de bistro.Trouwens dit was het eerste jaar dat we in het charlet op stek 4 zaten. Onze coplimenten voor jullie hoe gast vrij jullie zijn.
groetjes uit de achterhoek
.

.
Greet en Frans Volwater
25-09-2014
.
Frans en Greet , voor de vierde keer vissen op Windmil Lake .
Na een rustige rit werden we vriendelijk ontvangen door Anton en Diane,plus vrienden en mede visser Mike en zijn vrouw Eef.
Na de koffie op naar een schitterend Chalet op stek een .
Na de hengels opgezet te hebben ,rustig genieten ,en daarna lekker eten in de bistro .
We hebben samen 17 karpers gevangen met mooie gewichten .
Anton zijn verjaardag gevierd en een leuke viswedstrijd gehad op het penmeer ,met daarna een gezellige BBQ.
Windmill Lake is een mooie lokatie om met je vrouw een relaxte week te vissen vanuit een mooi chalet.
Wij bedanken Anton en Diane voor de genoten gastvrijheid .
Groetjes Frans en Greet en misschien tot ziens.
.

.
Wouter en Bianca
25-09-2014
.
Ook voor de 3e keer aan de Windmill hebben we ons weer erg goed vermaakt! Lekker eten, mooie vissen, goede faciliteiten en vooral gezelligheid. We hebben daar weer genoten van de omgeving en de prachtige natuur. En dan de rust daar…. heerlijk! Ook voor de fotografie, heb ik als niet visser, mijn hart weer op kunnen halen. IJsvogels spotten, prachtige felgroene hagedissen, libellen, vlinders en de karpers op het kweekmeer natuurlijk. Woensdag werd er een karperwedstrijd op het penmeer georganiseerd, met een leuke troffee voor de winnaar (Kees). Vrijdag kregen we een hapje, drankje en vuurwerk ivm het 9 jarig bestaan van Windmill lake. Anton en Diaan bedankt voor de leuke en gezellige week! 2015 staat alweer geboekt.
.

.
Jannick Meijer
16-09-2014
.
Super mooie week gehad. alles top geregeld en erg klantvriendelijk. accommodaties en eten waren top.

paar mooie vissen gevangen en komen zeker nog eens terug!!

.

.
Jelle
28-07-2014
.
Daar gingen we dan, voor het eerst een week vissen in Frankrijk. Bij aankomst wisten we al dat het een mooie week zou worden hier op Windmill-lake. We werden rondgeleid en Anton liet zien dat karpers in de penvijver dol waren op hondenbrokken, gunstig want daarmee wou ik gaan pennen. We gaven op wat voor broodjes we die ochtend wouden en konden beginnen aan het karper avontuur. Ik mocht het roeibootje gebruiken om de hengels uit te varen en dat was erg handig. Die nacht kon ik moeilijk inslaap komen wegens de spanning da het elk moment kon gebeuren. Om 12 uur gebeurde er dan ook iets, een terugloper! Eenmaal aangeslagen in de weerstand niet erg groot en verwacht ik er dus ook niet veel van, 5 minuten later ligt er een zeelt op de mat. Weliswaar een persoonlijk record maar goed we zijn hier voor karper. Om 6 uur die ochtend werd ik wakker en besloot ik maar is te gaan vissen met hondenbrokken 5 meter achter ons chaletje. Heleboel karpers aan het azen maar niks weten te haken. De dag gaat voorbij en het wordt lekker warm. Om 3 uur besluit ik mijn aas te verversen en krijg 1 minuut daarna een rare korte run. Weer een terugloper, ik sla aan en voel iets bonken aan de andere kant van de lijn. Yes een karper, denk ik bij mijzelf. Na 10 minuten komt het beest boven en tot mijn grootste verbazing was het een snoek van 80 CM. Weer een PR verbroken maar nogmaals we zijn hier voor karper :). Nadat we lekker gegeten hadden van een van Diaans gerechten kon het vissen weer beginnen. Ik besluit maar vroeg te gaan slapen omdat ik erg moe ben. Weer om 12 uur net als de nacht ervoor een run, ditmaal een volle fluiter en ik hoor mijn vader schreeuwen: ‘Jelle je hebt beet’! Ik kom zo snel mogelijk mijn bed uit en zie mijn vader al drillen die nog wakker was. Ik neem het over want mijn vader is geen karper visser. Na een run van 3 kwartier, echt waar DRIE KWARTIER. Kwam de vis op de kant en zo wild hij in het water was, was hij ook op de kant. Een prachtige spiegelkarper met mooie schubben van 24 pond lag op de mat. Wat was ik hier blij mee, maar het is geen Franse big waar ik voor ben. De dag breekt langzaam aan en ik slaap als een rund. Diaan komt om 10 uur de broodjes brengen maar we hebben allebei niks gehoord van het nu zo bekende: ‘Warme broodjes, warme broodjes’. Dus we hadden koude broodjes. Er zijn ergere dingen op de wereld. Die dag heerlijk warm en de kans op een vis leek dan ook minimaal. De overkant heeft om 3 uur een run dus wellicht kan je in de hitte vis vangen dacht ik nog bij mezelf. TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRTRTRRRRRRRRRRRR Shit, dat was mijn beetmelder. Klein sprintje en ik sta te drillen, de vis voelt klein. Na een matige dril ligt er dan toch een 30tiger op de mat. YES, een Franse big. Ik bedenk me waarom hij zo klein aanvoelde waarschijnlijk vanwege de warmte gaf deze vis geen strijd. Na een paar fotootjes stukje film en een snoekduik in het water mag de vis weer zwemmen. Hij neemt zijn gemak en zwemt dwars door mijn andere lijnen en geeft er niks om. Nou mijn PR is met 0,5 pond verbroken dus ik ben helemaal blij. De dag gaat voorspoedig met lekker weer en wat penvissen op de andere vijver. Na het avondeten zoals gewoonlijk van Diaan konden we de hengels weer uitvaren. Het was al bijna donker toen eindelijk de lijnen nat waren. Na een paar kaartspelletjes gingen we slapen. Ik sliep heerlijk totdat er om 4 uur een vis zijn ochtendgymnastiek begon, zon harde run heb ik nog niet meegemaakt. Ik sla voorzichtig aan en voel flinke weerstand, na een mooie dril van 20a30 minuten ligt daar een dinosaurus op de mat. Wat een vis 34 pond mijn PR weer verbroken, wat ben ik blij. Zo blij dat ik foto’s in het water maak en om 5 uur s’ochtends een douche neem. Eenmaal terug lekker slapen en nog meer vissen vangen tenminste dat hoop je. De dagen gingen voorbij zonder vis op de mat en op donderdag hadden we met de andere vissers en Anton en Diaan een viswedstrijd op het pen meer, met als volgt een BBQ. Het was harstikke gezellig en ik ben uiteindelijk 2de geworden met een klein mooi karpertje die ik in binnen 5 minuten al gevangen had. Die nacht een run gemist, helaas kan gebeuren. De ochtend valt en het is weer heerlijk warm, even een rondje om het kweekmeer lopen. Hier zwemmen de toekomstige karpers voor het hoofdmeer. Sow, wat heb ik dikke zien zwemmen. Prachtig!. Die nacht ga ik buiten slapen en ik krijg een korte run ik wil aanslaan maar er gebeurt niks meer, jammer. Ik ga toch maar binnen slapen en om 5 uur krijg ik weer een run ik kom buiten en weer stopt het. Ik sla toch maar aan maar de vis heeft zich al gelost. Balen, balen en nog eens balen. De ochtend is er al en we moeten gaan opruimen en de week afsluiten met lekkere broodjes. De week is voor mij bij nader inzien geslaagd met 3 nieuwe PR’s van een zeelt, snoek en karper! En natuurlijk een tweede plaats bij de viswedstrijd. Het was buiten het vissen ook een topweek.
Wat heb ik Jelle genoten van deze week, en jammer dat eht voorbij is.
Bedankt voor de topweek Anton en Diaan!
Tot volgend jaar!

.

.
Kevin Trip
06-07-2014
.
Windmill lake

Als karpervisser hebben een we allemaal wel is meegemaakt hoe hoog de moeilijkheidsgraad kan liggen onafhankelijk van de hectares. Als het weer groter veranderingen heeft kan dit invloed geven op de vissen.

Gisteren ben ik met me vriendin en haar vader terug gekomen van een avontuur Windmill-lake, we werden pas om 12 uur verwacht, maar we hadde er z’n zin in dat we om 10 uur al arriveerde. We werden hartelijk ontvangen door Anton van Eeden en Diaan van den Berg. Onder genot van een bak koffie spraken we over de heen reis die goed verlopen was. Van af me gespreksstoel kon ik een stukje van het meer bezichtigen en kon na een reis van 8 uur me ogen niet vanaf houden. Ik had er overduidelijk zin in! Tegen een uur of 11 kregen we een rondleiding van Anton. Net buiten zijn terrein lag ook een kweekmeer. Hier mocht niet gevist worden. Ik heb nog nooit zo veel grote ruggen bij elkaar zien liggen. Dit deed me elke keer weer verbazen. We kregen nog wat tips van Anton 1 tips was ga met een bootje op het water en onderzoek. Zo gezegt zo gedaan dacht ik. Na de rondleiding mochten we gaan beginnen alles uitpakken. Dit was zo gebeurt en na een uurtje lagen de lijnen in het water. Het was stil en hier en daar zag je wel een vis uit het water springen maar dit was buiten ons bereik. Maandag vroeg kreeg ik me eerste run een sterke vis die zo maar niet opgaf. Een mooie vis van 10 kilo. Dit gaf toch hoop dat ze vis in ons bereik zwommen. De volgende ochtend vertelde Anton me dat deze vis zich al een tijd niet geeft laten zien! Dus ondanks het gewicht voelde ik me toch trots! Het beleeft stil tot de woensdag ochtend! Me vriendin kon in actie komen, een rustige dril haalde ze haar eerste 30 ponder binnen. Eerste keer Frankrijk vissen en dan gelijk haar persoonlijk record verbreken! Dit hebben we gevierd met gejuich en vreugde en natuurlijk een emmer water in der nek! Ik hielp der met het opnieuw uitvaren van der lijnen. Net bleef weer stil erg stil. Ook op mij stek. De volgende ochtend kreeg Anton het nieuws te horen en feliciteerde me vriendin. Volgende nacht ging in dit was al op donderavond totaal 2 vissen op de mat, dit moest wat beter! Het moest gewoon! En ja hoor me schoonvader kon in actie komen, ook een lekkere rustige dril, ook een 30 ponder en ook zijn persoonlijk record verbroken bij het eerste keer vissen in Frankrijk. De vreugde kon je goed op zijn gezicht lezen. Na genot onder een koffie en na kletsen over de dril besloten we toch opnieuw zijn lijn uitvaren. Dit wilde hij eerst niet omdat zijn zicht niet erg goed was in het donker. Ik haalde hem over en het wierp de vruchten af. Me vriendin kreeg die nacht haar 2de run, niet wetend dat het 1 van haar hengel was, zetten ik het op een lopen en pakte haar hengel, het duurde ongeveer 2 minuten tot dat ze doorhad en stond op bloten voeten op een vochtige steiger naast me, rustig gaf ik haar der hengel zodat ze de drill voort kon zetten, ik ging opzoek naar der crocs die had ik haar aangereikte en de vis kon geschept worden. Ik pakte het net en schepte voor haar de vis. Voordat ik de vis uit het water tilde controleerde ik of de vinnen goed lagen in het net. Tijdens de controle zag ik 2 verschillende lijnen in het net zitten en 2 verschillende loden. Ik Dacht wat krijgen we nu? Wat blijkt de vis was bij me schoonvader gehaakt die geen registratie kreeg. En zo is de vis bij me vriendin in der lijn terecht gekomen. Wonder boven wonder hebben we hem dus kunne landen! Na het release van de vis kwam er een disscussie van wie de vis nu was. Dit heb ik ze lekker samen uit laten vechten. De vrijdag brak aan. Ik was al vroeg wakker en zat onder genot van een bak koffie te genieten van de zonsopkomst. Tegen een uur of 7 dacht ik dat ik in Harderwijk zat (Dolfinarium) de ene vis naar de andere vis sprong van kop tot staart uit het water, prachtig spektakel. dit waren overduidelijke geen kleintjes! Het ergste was dat dit buiten ons bereik was! Maar ik bedacht me zelf de vissen werden actief meer inieder geval als de dagen daarvoor en het klopte. De temperatuur daalde en het werd wat rustiger weer de laatste avond. We hadden met Diaan afgesproken of we de openstaande rekening konden betalen ( eten en drinken, eten werd in eigen privé keuken bereid en was erg goed en smaakvol) tegen 7 uur kwam ze op onze stek. Ze zei nogmaals wat Anton me ook al paar keer vertelde: hier moet je iets proberen wat een ander niet probeert. Toen Diaan ons stek verliet ging ik toch daar mee aan de slag. Heel de week was het best warm weer geweest en de kreeftjes genoten ook van onze bollie’s en popups. Ik pakte me trukendoos en ging aan de slag. Het enigste wat ik bij me had waren zig bugs. Waar ik nog nooit mee gevist had dus ook geen resultaat mee had geboekte. Ik knoopte een onderlijntje en sprayde een zoette smaakstof op de bug. Vaarde de lijnen uit en het wachten was begonnen. Me schoonvader besloot zijn hengels die avond in te pakken en zich zelf een goede nachtrust te gunnen voor de terug reis. Ik stelde me vriendin de keuzen om op haar vaders stekken te gaan bevissen om daar nog wat leven te zien was. Ze deed het. Toen we klaar waren met haar lijnen uit te varen begonnen we aan het laatste avondmaal, rode bieten salade met gebakken aardappeltjes en een hamburger. Na de afwas verwende we ons zelf met de laatste borrel en we besloten optijd naar bed te gaan van wegen de terug reis! Om half 1 ging het geluid waar ik s’nachts graag wakker van word, het geluid van me ontvanger van me delkims! Ik zetten het op een sprinte en begon aan de dril. Ik realiseerde me dat het me buggie stek was! Ik kon dus al niet op van vreugde, dat ik een goede keuzen had gemaakt. Langzaam kwam de vis dichterbij en me vriendin hielp me bij het scheppen. We stonde met z’n 2en in het water de vis af te drillen we stonde tot onze schennen in het water en ja hoor de vis zat in het net, ik gooide een blik in het net en zag al dit is geen 10 kilo ook geen 30 ponder maar een 40+ om precies te zijn een 41 ponder! Op de laatste avond zo beloond worden dat is niet te beschrijven!

Onze dank gaat uit naar Anton en Diaan voor de service tips en gezelligheid.

Tot volgend jaar

Cor Keereweer, Iris Keereweer en Kevin Trip.

.

.
Michael en Aurelie
04-07-2014
.
Om 3u gaat de wekker af. Nu geraak ik wel direct uit mijn bed, want wij vertrekken straks naar windmill lake! Na een uur of 7 rijden, zien we het inmiddels bekende zicht: de toegangspoorten van windmill lake. Het was een blij terugzien met Anton en Diaan. Na een drankje en een babbel gaan we naar onze stek en kan het uitladen beginnen. Tegen dat alles een plaats gekregen heeft, zijn we toch al een paar uur verder. Tijd voor een welverdiend pintje! Tegen de avond komt Diaan met lekker eten op de stek. Heerlijk! Ik kruip vroeg onder de wol want het was toch wel een lange dag. Om 2u30 was het al prijs! Een mooie spiegel van 14,5 kg. Een mooi begin! Verder vang ik die nacht nog 2 kleinere spiegels van 9 en 7,5 kg. De volgende nacht word ik om 4u gewekt door een schreeuwende delkim! Vlug mijn kleren aan en hangen! Na een mooie dril til ik het koord van net onder een mooie spiegel! Bij het wegen blijft de weegschaal hangen op 16,8 kg! Na wat foto’s laat ik ze terug in haar natuurlijke omgeving. In de loop van de week bouw ik mijn visstek verder op en loopt het wel lekker. Ik pik geregeld mijn vissen mee. Echte uitschieters zitten er niet bij, maar dat is niet nodig met zo’n mooie vissen zoals op windmill lake! Iedere dag worden we verwend door het lekkere eten van Anton en Diaan! Zeker de spareribs moet je proeven. Alles word vers bereid met groenten uit eigen tuin. Geregeld gaan we ook eens naar de bistro voor een drankje en een babbel met Anton en Diaan. Altijd gezellig! De week gaat vlug voorbij en voor we het beseffen moeten we al terug vertrekken. Een beetje moe maar toch voldaan kan ik een mooie vangstenlijst afgeven. In totaal vang ik 23 vissen tussen de 7 en 16,8 kg. Allemaal gevangen op een cell dumbell van Mainline afgewerkt met plastic mais. Na alles te hebben ingeladen is het alweer tijd om te vertrekken. Nog een hartig afscheid met Anton en Diaan en dan is het zover. We kijken nog eens door onze autospiegels naar de toegangspoorten van dit prachtige domein en denken nog eens aan deze fantastische week. Alhoewel we terug naar huis rijden zeggen we geen vaarwel maar wel tot later!
.

.
Wout en Bianca
02-07-2014
.
Windmill lake 2014Na een geslaagde visvakantie vorig jaar juli 2013 hadden we al snel besloten ook dit jaar weer een week te genieten aan de waterkant van windmill lake.Aangekomen op het domein werden we weer hartelijk ontvangen met een kopje koffie door Anton en Diane.Dit jaar voor het eerst in een prachtig mooi chalet aan het water. Comfortabel chalet met groot overkapte veranda en super grote steiger. Ideaal om even droog te zitten als het regent maar ook om de vissen goed te kunnen drillen.Iedere ochtend werden er warme broodjes ham/kaas op de stek gebracht. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten in de bistro. Zoals gewoonlijk weer een avondje magret de canard(gefileerde eendenborst) met frambozensaus. Alle producten zijn vers en uit eigen keuken bereid.Iedere avond gingen de hengels weer uit en werd er goed gevangen. Veel karpers van 30+ waarvan 3 topvissen. 18kg spiegel, 19kg schub en 20kg spiegel. Daarbij hebben we ook een aantal steuren gevangen. Leuk voor de afwisseling.
Voor de 20kg vis kregen we ter attentie een fles champagne.
Alle vissen waren in topconditie!
Overdag zaten we regelmatig in de bistro onder het genot van een hapje en een drankje met daarbij de hengels uit in het penmeer. Ook hier kan je leuk sportvissen met de wat kleinere karpers waaronder ook een paar topvissen van 19kg.
Ook hebben wij een bezoek gebracht aan het kweekmeer naast windmill lake. Hier hebben wij met oppervlakte aas de karpers gevoerd. Deze worden in de toekomst uitgezet in het meer van windmill lake. Dit belooft wat voor de toekomst!
Het gaat bij windmill lake niet alleen om de 25-30kg vissen, waar het op andere betaalwateren vaak wel om gaat. Maar ook om de rust, natuur, gezelligheid en het lekkere eten.
Je komt in deze vakantie ook als niet visser niks te kort!
Conclusie: volgend jaar komen we zeker weer terug.
.

.
Edwin en Linda
30-06-2014
.
Eindelijk, na een half jaar met nog al wat gezondheids problemen, konden wij 6 juni gelukkig vertrekken richting Anton en Diaan, waar wij twee prachtige weken hebben gehad.De vangsten: 12 karpers,een snoek en een steur.Het eten en de accommodatie(stek 4) was in 1 woord super. Niets te klagen.Een echte aanrader!! Tot volgend jaar! Groetjes Edwin en Linda.
.

.
Danny en Ronald
18-06-2014
.
Eindelijk is het dan zover 19 april 2014 voor de derde keer een week vissen bij Anton en Diane het is net of je niet weg geweest bent zo goed voelt het hier aan net je tweede huis. wij hadden stek 3 en 4 met de chalet en de grote vlonder er voor van alle gemakken voor zien geweldig gedaan hoor zelfs heeft Anton aan de nacht gedacht en heeft gedimd licht onder de veranda wat s, nacht voldoende is om zonder verder licht je vis binnen te halen super hoor. Na alles geïnstalleerd te hebben was het om 17.30 uur al raak met een karper van 24 pond. op woensdag om 06.50 uur ons record deze week 40,8 pond. ook vandaag een gezellige BBQ gehouden met de andere vissers uit België en top verzorgt door Diane en Anton geweldig gedaan. deze week was voor ons top met kapers van 24/28/37,5/25/29/20/40,8/25/27/29/38 pond en vier keer een steur prachtige vissen en genoten van de rust en het goede weer deze week. Anton en Diane nog bedankt voor alles ook voor de taart voor mij verjaardag die in deze week was en de gezelligheid en service.
.

.
Hans ter Haar
25-04-2014
.
Oktober 2012 was m’n laatste vistrip naar Frankrijk, maar die was wel naar deze zelfde plek, voor een afnetting en een paar nachtjes vissen, met voor beide een leuk resultaat.
2013 ging als een flits voorbij, studeren, drukte op het werk en andere hobby’s gaven dit jaar geen ruimte om veel te gaan vissen. Korte samengevat; in het voorjaar 3 weken gesnoekt met 2 mooi vissen als resultaat en aan het eind van het jaar 1 sessie bij Henny op het park, zonder resultaat en 6 weken karpervissen vanuit de tuin (september / oktober) leverde 5 vissen op, met een mooie 21,8k schup als kers op de taart.
Het snoekvissen in 2014 duurt slechts 2 weken zonder resultaat, waarna we besluiten om de praktijk van Jeanette te verbouwen…. In de laatste week van maart trekken de stofwolken weg, en het resultaat mag er wezen, en eerlijk, ik heb het vissen niet echt gemist. Ik had ondertussen wel het begin van het visseizoen 2014 via Bas van The Carp Specialist Windmill Lake geboekt, met 3 vrienden (Hans, Henny en Jelle) huren we het hele domein af om lekker rustig onze gang te kunnen gaan. Toon en Diaan hebben niet stilgezeten en hebben zowel op stek 1 als 4 een chalet gebouwd…. En ik moet toegeven dat ik daar een groot voorstander van ben…. Slapen in een chalet …. aan een karperwater; …bij hoge uitzondering doe ik dat nog; op een stretcher in een tent…..maar dan gaat het om echt grote bakken. Vanaf begin april ben ik bezig met alles te checken en te verzamelen, Ik koop vers voer bij Hans Heijkoop van Grainbaits, rigs, lijn, ik koop een nieuwe set beetmelders, alles wordt ingekocht en verzameld. Nog een paar uur werken, slapen, en rijden scheiden mij van een stel vrienden dicht bij huis en een stel vrienden die in het bezit zijn van het mooie viswater in het midden van Frankrijk, waarvan wij hopen dat we een paar mooie vissen in onze armen mogen sluiten. Ik hou jullie van onze avonturen op Windmill Lake op de hoogte…

Windmill Lake dag II

Rond een uur of 11 is Hans de eerste die zich meld voor de reis, gevolgd door Henny en Jelle. Rond 12 uur snachts zijn we compleet, maar bemerken ook dat de verlichting van de aanhanger niet werkt…. We besluiten wijs de gok niet te wagen en met 3 autos’s te gaan rijden.. 788km, dat is best een hele zit. We leggen het redelijk vlotjes af, in 3 etappes onderbroken door korte koffie pauzes. Uiteindelijk draaien we smorgens rond half 10 het terrein op. De ontmoeting Dian en Toon is hartelijk als altijd, en onder het genot van koffie doen we ons verhaal. Na een 2e bakkie doen we ons rondje en bekijken we de noeste arbeid die er in het voorjaar is verricht. Twee geweldige chalets zijn aan de Windmill oevers herrezen op stek 1 en 4, en ik moet zeggen dat ik geen echte voorkeur heb, want het zijn echt 2 topplekjes. Vorig jaar heb ik stek 4 met succes bevist, dus nu wilde ik nu eens stek 1 proberen, en zo besluiten we dat Hans en Henny op stek 4 vissen en Jelle en ik stek 1. Vol goede moed pakken we onze spullen uit…. maar je voelt de reis in je lijf en in je ogen. Ik wil altijd even de stekken bekijken en een beetje voorvoeren, we maken onze keuzes en krijgen het zelfs nog voor elkaar om 6 hengels op te tuigen, te beazen en uit te…. Hmm zit ik net op te scheppen dat ik de voerboot al 10 jaar zonder problemen heb, als deze keer toch 1 van de motoren dienst weigert… shoot. Gelukkig heeft Toon een boot te huur en zo kunnen we verder, de hengels liggen en we gaan lekker een sateschotel nuttigen in Bistro Diaan Ramsey. Maar niet lang daarna rond half 7 geeft het lichaam het op… ik moet nu echt even slapen. Ergens in de verte hoor ik nog iemand iets roepen over een accu… maar het doek is gevallen…
Met wat kleine tussen stops door een piep en een plas worden we ruim 15 uur later wakker, en kort daarna rond 11 uur komt Diaan aan met verse broodjes. We brengen de dag door met voeren spullen uitzoeken en het uitwisselen van beleefde avonturen, als rond 3 voor de 1e keer serieus een Delkim afgaat… Jelle en ik springen op, ik ren naar stek 2 en Jelle checked de hengel op het eiland. Enkele seconde later staan we in het zonnetje met een kromme hengel en een zingende lijn. Jelle gaat zn karper record verbreken… dat is zeker. Na niet al te veel problemen kunnen we de vis scheppen, en de spiegel van net 15k is een mooi resultaat… de ban is gebroken. Voor de stek 4 bewoners volgen er voetbal perikelen, en deze keer wordt Toon gespaard omdat Ajax dit jaar (nog) geen kampioen wordt zoals in 2012… maar dat is uitstel, geen afstel volgens de kenners. Jelle en ik varen onze verse hengels uit genieten nog even van de omgeving en de zon en gaan weer van een lekker hapje genieten in BDR, en daarna afwachten wat de nacht en ochtend ons zal brengen.

Windmill Lake dag III

Als ik ‘s morgens m’n ogen open doe is het opnieuw schitterend weer, maar ook opnieuw een koude nacht geweest. Het is wel een productieve nacht geweest met 4 runs en twee gevangen vissen, waarvan 1 op stek 4 van 19,5 kilo door Hans van der Veen en op stek 1, na 2 verspeelde vissen, een spiegel van 10 kilo. Verder heeft mn buurman vanaf een uur of half vier een heel regenwoud omgezaagd……. Henny Janssen en ik besluiten het rond een uur of 11 nog even op de kweekvijfer te proberen, binnen 5 minuten was ons beloofd…… maar daar zijn ze aan de paai en hebben geen interesse in ons leuk gepresenteerde aasjes, en licht aangebrand…. ook door de zon … vertrekken we weer na een uurtje vissen en …. nul aanbeten, Ik ben minimaal een kwartier bezig geweest om mn set up uit een boom te krijgen, die daar na mn allereerste sierlijk inworp in was beland, begeleid door wat mooi Haags proza natuurlijk… Eenmaal terug besluiten we even naar de supermarkt te gaan…. je kan wel merken dat sommige leden zich super snel aanpassen aan de Franse snelheid van leven. Eeeeeeeeeenmaal terug is Jelle Verhage net bezig zijn 2e vis, een 11 kilo zware schup te onthaken, even wegen en op de foto en weer terug in zn eigen habitat…. Nog even drinkend, van de zon genietend, vullen we de stilte met mannen praat, waar het zelfs hier aan de waterkant niet over vissen gaat, maar meer over de ondeugden die Whatsapp ons allemaal te bieden heeft. Daarna is het al weer tijd om de verse lasagna te gaan nuttigen in BDR. Na van dit culinaire hoogstandje te hebben genoten, varen we onze hengels weer uit. Op stek 4 wordt binnen 10 minuten nummer 5 buit wordt gemaakt, een 13 kilo spiegel. We redden het net niet om alles voor donker in te hebben liggen, dus echt spot on ligt het niet. We gaan de nacht in en wachten op wat zij brengen gaat….. Gelukkig hebben we nu al 6 piepen van de ganzen waarvan verzekerd werd dat we er geen last van zouden hebben…. en morgen gaan we volgens Toon een paar 20 kilo vissen inkopen.. we gaan allemaal mee, dus vroeg erin want we moeten er morgen vroeg weer uit.

Windmill Lake dag IV

Een dag van vis heel veel vis. Die begint snachts rond half 1 met een run die klonk als een klok. Na een rustige dril verwelkomen we een 17,8k spiegel, die na de foto wordt terug gezet en wij heel snel weer ons bed in duiken, tot 3 uur, waarna na een stevige dril Jelle Verhage nr 7 mag scheppen een 13,2 kilo schup. Henny vangt rond die tijd op stek 14 een mooie spiegel van 16,5 kilo, en wij zijn rond 6 weer aan de beurt, maar die wordt helaas verspeeld….. Ik zou toch voor de optie blauw zwembad tegeltjes gaan op die punt ;( en moet ik weer de boot in om de spullen uit de onderwater liggende struiken te halen. Nog geen uur later gaat de toeter, als signaal dat er koffie en brood gereed staat voor zij die afnetten gaan vandaag. In een kweekvijver verderop wordt een put geleegd en Toon heeft zn zinnen gezet op de grootste exemplaren die daar rondzwemmen. Hij komt op het lumineuze idee om dat met een net af te netten…. Omdat het net half negen is worden we door de kweker getrakteerd op een bemoedigend ochtend rosétje, voor we aan het werk gaan. Vol goede moed slepen we het net 3 keer door het putje met 1 vis als resultaat… ik denk er het mijne van, maar als ze toch besluiten de put leeg te laten lopen verschijnen er toch zon 150 karpers aan de oppervlakte. In een hectisch 1,5 uur worden de vissen in veiligheid gebracht en kapen wij de 14 grootste onder de neus van de toekijkende opkopers weg…. mijn motto niet werken… niet oogsten….Anton van Eeden alias Toon krijgt het nu licht op zn zenuwen omdat hij Diaan van den Berg had beloofd 8 vissen mee te nemen en daarvoor het bepaalde bedrag te betalen…. we hebben er 14 in de tank, en moeten nu echt een staat van meerwerk aanvragen bij de directrice…. en…. dat lukt. De vissen, allen tussen de 13 en 16 kilo, worden vastgelegd en in het kweekmeer losgelaten, en als de laatste staart in het water verdwenen is gaan we onze welverdiende lunch nuttigen. De rest van de dag wordt doorgebracht met voeren, hengels uitvaren, zon en vriendschap. Rond 6 klinkt weer de toeter ten teken dat de wilden rond de bistro gevoederd gaan worden, lekkere spareribs deze keer. Langzaam maar gestaag gaat de zon onder en wordt het langzaam weer rustig op het domein, het houd de adem in, in afwachting wat komen gaat deze nacht.

Windmill Lake dag V

We beleven opnieuw een productieve nacht en dag op Windmill Lake met een totaal van 10 vissen, variërend van 13 tot 17,5 kilo. Het blijft snachts vriezen zo n 3 a 4 graden met overdag zon en 25 graden, de teller staat op 18. We dwalen langzaam af …. waarbij 1 van de 4 musketiers nu aan het bedenken is hoe hij zijn schoen op een redelijke manier zou kunnen verteren, een 2e lid denkt dat ‘ie in Cannes zit, de 3e de hele dag met een brede glimlach rondloopt omdat ie na 4 Frankrijk trips er eindelijk 1 meemaakt waar niet gepaaid wordt en ook inderdaad goed vis vangt, en de 4e… dat ben ik, die stiekum met de ontbrekende 23kilo schup in zn hoofd rondloopt. Beetje uitslapen een uitgebreide lunch en een geweldig avondmaal compleet met een run, een sprint van 200 meter, die verzilverd wordt met een 16,5 kilo vis, afgerond met een afterparty…. brengt ons op dit tijdstip van 23:19…. Life is Great… en wat was het spreekwoord ook al weer…
“Give a man a fish
and he will eat for a day.
Teach him how to fish
and he will sit with his mates at a bank,
and drink wine and eat duck all day.”

Windmill Lake dag VI

Deze dag stond in het licht van het ‘magret de canard’ effect, waar we hebben gemerkt dat dit gerecht deze keer niet alleen tot een culinair hoogtepunt beperkt bleef. Het heeft weliswaar een downside effect op de visvang…sten (want die werden gereduceerd tot nul) maar het plezier was er niet minder om, mijn computer is nog de 78Gb nieuwe muziek van Jelle Verhage aan het verteren. De musketiers beloven plechtig dit ritueel vanaf nu elk jaar ten uitvoer te gaan brengen. Rond 11 uur de volgende ochtend worden we gewekt, omdat Toon met zn blauwe Ferrari, na zn pitsstop veroorzaakt door een klapband in een linke bocht, het domein onveilig maakt. Na een 2e rondje 32,8 besluiten Henny Janssen en ik ons vege lijf te redden, en ons heil te zoeken op de andere put. Daar is de rust na 3 dagen van paai weer wat wedergekeerd, en er zijn er zelfs die een drijvend hondenbrokje niet kunnen versmade. Tot 3 keer toe ontstaat er een 1 op 1 gevecht met deze mooie onderwater creaturen, we lost…. 2-1 spiegeltje 8k. Na 6 dagen zonder vrouw, vind Hans van der Veen, het leuk om de druk wat verder op te voeren, door ons verse oesters voor te schotelen, gevolgd door een heerlijke zalmmoot van Toon en Diaan van den Berg, dit alles wel alcohol vrij deze keer. We ruimen snel op want het wordt koud, en het zou morgen fors minder weer worden. De lijnen staan strak en het wachten kan weer beginnen.

Het is nu 7 uur smorgens het tijdstip om naar huis te gaan, de laatste vis nacht verliep ietwat hectisch waarbij we door 3 aanbeten bijna geen oog dichtgedaan hebben. We hebben er 2 mogen vangen 10kilo gras en 15 kilo spiegel, op de dag var…en we nog 1 keer de hengels uit en gaat Hans naar huis. Hij staat vast in Parijs en wij liggen een beetje op ons bed spelen wat muziek op onze computer en bereiden ons langzaam voor naar de bewoonde wereld terug te keren. We eten savonds heerlijke bami met kip als 1 van de hengels alsnog afgaat. Jelle en ik zijn snel ter plekken slaan eerst de verkeerde hengel aan en de juiste hengel geeft slecht enkele seconde tegenwicht als de vis losschiet… mooi moment om definitief te stoppen. Jelski besluit om toch te gaan rijden zodat het het weekend met zn gezin kan besteden. Henny en ik zetten de wekker en slapen tot dit moment. Deze week wordt weer een mooie herinnering van een groep vrienden losgelaten in de natuur, wij gaan zo rijden en nemen afscheid van Toon en Diaan en hun mooie domein die wij dankbaar zijn voor het ceeeren van een geweldige omgeving, atmosfeer, en de dagelijkse culinaire hoogtepunten:

“Elk afscheid is de geboorte van een herinnering. (Salvador Dali)”

.

.
Ger en Tony
14-04-2014
.
Mijn vriendin en ik gaan al vele jaren ieder jaar een weekje karperen in Frankrijk. Jaren terug was karpervissen aldaar vooral een mannenhobby, slapen in bivy’s , achter de hengels, vissen en verder niets, geen contacten met eigenaars, geen of weinig voorzieningen , geen service.
Wat me merken is dat er tegenwoordig het een en ander aan het veranderen is; vaker gaan ook vrouw en kinderen mee vissen en wordt karpervissen een familiezaken.
Deze maand waren we te vissen in Windmill Lake. De Nederlandse eigenaren Anton en Diane, zijn doende ” het nieuwe karpervissen ” een gezicht te geven.
Mooi water, mooie vissen, mooie natuur, accomodatie naar keuze: van chalets en caravans aan het water, tot ruime bivyplekken aan het water.
Een bistro, Diane kookt heerlijk ( op verzoek). Er is een hoge graad van klantvriendelijkheid.
Deze manier van vissen, met een grote gastvrijheid, dienstbaarheid , verzorging en service hebben we niet eerder zo ervaren.
Dit is werk van je werk maken!
Wij gaan hier zeker naar terug.
Tony en Ger
.

.
Marianne
16-10-2013
.
We hadden voor de derde keer een visvakantie geboekt (week 41) bij Windmill-Lake en we hebben weer een top-week gehad. We hadden 45 vissen mogen vangen met z’n drieen. We hadden dan ook een topstek. Het weer was koud, maar gewoon je jas aan en gaan met die banaan en in de caravan was het goed te doen. We hadden de vorige keer 37 vissen gevangen en dat wouden we verbeteren en dat is gelukt!
Het was weer super gezellig bij Anton en Diaan en we hebben weer veel mogen knuffelen met de honden. We hebben ook weer super genoten van het super lekkere eten van Anton en Diaan. Alles is echt goed verzorgd. In een woord: geweldig!
.

.
Wout en Bianca
30-07-2013
.
Week 29 hebben we een heerlijke week gehad bij windmill lake. Stek 5 een prachtige stek met verkoeling van de bomen. Ook voor de niet vissers is het heerlijk vertoeven daar. Schoon sanitair en een mooie bistro zijn de pluspunten van het windmill lake.
De hele week warm weer gehad waardoor de vangsten wat minder waren. Maar toch niet helemaal zonder gezeten…….. 4x 20+, 1x 30+ pond en een mooie steur.
Anton en Diane > top mensen !
We hebben heerlijk gegeten en werden goed verzorgd. Iedere ochtend warme broodjes met gesmolten ham en kaas uit de oven. Ook de eendenborst is zeker een aanrader!
We komen zeker weer een keer terug.
.

.
Kees Tazelaar
28-07-2013
.
Van 20 juli t/m 27 juli op Windmill Lake geweest. Zoon om te vissen, ik om te genieten van de rust, het prachtige terrein, de gezellige bistro en vooral van de gastvrijheid van Anton en Diane. Zoonlief heeft op stek 2 zijn persoonlijk record verbeterd met een joekel van 40 pond.
Voor de niet-vissers is dit meer een aanrader. Ruime en goed ingerichte caravans maken het verblijf nog aangenamer, evenals de keurige douches en sanitaire voorzieningen.
Als afsluiting van een hele fijne week ons laten verwennen met een heerlijke eendenborst. Helemaal top om met de eigenaren te spreken!
We denken er dan ook nu al over om volgend jaar weer te komen.
.

.
Lianne en Ad
13-07-2013
.
Wij zijn week 26 op stek 1 geweest en hadden de caravan met voortent. Ik als niet visser heb het prima naar mijn zin gehad. Diaan en Antoon zijn een super stel, die de visser en mij als niet visser het heel erg naar de zin kunnen maken. Het eten was prima verzorgt in de bistro. De natuur en de serene rust, op wat beetverklikkers na dan, was zo heerlijk. Als klap op de vuurpijl heeft mijn vriend mij op de steiger van stek 1 bij de ondergaande zon ten huwelijk gevraagd en ik heb ja gezegd. Diaan en Antoon hebben er een feestelijke draai aan gegeven. Ondanks dat het beetverloop voor mijn vriend een beetje tegen viel die week, heeft hij desondanks toch de grootste vis die week aan de haak geslagen samen met 3 maal 24 pond 1 maal 18 pond en 1 maal 32 pond en 1 maal 17 pond. Voor wat betreft de vangsten neemt hij graag nog eens revanche. Diaan en Antoon, hartelijk bedankt voor een prima week.
.

.
Edwin vd Kamp en Linda Kuipers
23-06-2013
.
Wij zijn op stek 4 geweest van 8 t/m 15 juni en het was er geweldig. Wij werden ontvangen met koffie en daarna naar onze stek gebracht. Er was aan de caravan een nieuwe voortent geplaatst wat iets meer comfort gaf. Ondanks het niet al te beste weer was het een fantastische week. Met alle vragen of opmerkingen kon je bij Anton en Diane terecht; ze waren altijd even geinteresseerd. Het eten was erg lekker en wordt gewoon op je stek gebracht of je kunt eten in de bistro.De vangst: 6 karpers van 12 tot 34 pond en een hele mooie steur van 12 pond.En dat tijdens de paaitijd! Volgend jaar staat alweer geboekt!! En dan gaan we 2 weken dus……!
.

.
Michael en Jos
26-05-2013
.

Wij hebben de week van 18 tot en met 25 mei weer mogen genieten op Windmill Lake. Ondanks het weer niet mee heeft gezeten hebben we toch weer een topweek gehad.
Totaal 11 karpers met als top, twee PB’s verbeterd door Michael.
Een 41 pond spiegel en het meer record van dit moment een 45 pond spiegel.
Anton en Diaan hebben het goed voor elkaar en hebben alles over voor de visser. Of het nu om aanwijzingen gaat of de innerlijke mens, alles is perfect verzorgd.
Wij kunnen iedereen aanraden om eens een keer een bezoek te brengen aan Windmill Lake.

Groeten,
Michael Kemp
Jos van der Laan

.

.
Wilco Gerrits
08-05-2013
.

Mooie plas leuke mensen top faciliteiten. mooie week ondanks het hele slechte weer.

.

.
Wout
03-04-2013
.

Wij zitten momenteel op Windmill-lake prachtig water goeie voorzieningen zeer gastvrij en leuk water om te vissen hier is het prachtig weer dus ze zien ons zeker terug op dit water ook de eet gelegenheid is aan te raden dit verdiend zeker een ster voor de gastvrijheid

.

.
Jos van der Laan
17-12-2012
.

Deze week weer geboekt voor een mooie week vissen in 2013. Het is voor ons de 2e keer dat we naar Anton & Diane afreizen.
We kunnen niet wachten tot het zover is………..

Jos
Micheal

.

.
Hans ter Haar
08-11-2012
.

Windmill deel II
Hoe toepasselijk is de openingszin van het nummer Winter stayed van Armin v Buuren op de achtergrond…… “Winter is here to stay”, freezing till I am cold and empty….als ik dit jaar voor de laatste keer ,hennep en tigers kook en ondertussen mn visspullen bij elkaar zoek. Ik heb een geweldig weekend achter de rug, maar de knop moet om……
Morgen vroeg vertrek ik weer via thecarpspecialist, voor een paar dagen naar Windmill lake, om vrienden te zien, te vissen en om de afnetting van het kweekmeer mee te maken. De laatste spullen worden gevonden en in de auto geladen, morgen zal ik +/- 800 km afleggen om me zo weer bij het fantastische meer en haar inwoners te voegen….. ik hou jullie op de hoogte.
Het is dinsdagochtend half 8 als ik opsta, Jeanette was al wakker en heeft koffie gezet, nog even de laatste puntjes op de I; accu’s en oplader, een routebeschrijving, een laatste bakkie, een laatste blik, een zoen en dat vertrek ik opnieuw naar het Zuiden. Tis grijs miezerig en het is 8 graden, onderweg heb ik nog mn laatste call voor mn werk tot de grens van België en dan ben ik echt vrij. Met 135 op de cruise controle zoef ik over de weg, en al snel bereik ik de Franse grens, stop even op de peage voor een hap en een slok, en leg de laatste paar honderd kilometer via Parijs zonder problemen af. Het bevalt me wel beter dat overdag rijden ook al loop je het risico om ergens rond Parijs in de file te komen. De 2e stop met nog zo,n 200km te gaan is al een stuk beter. Het is stralend blauw windstil en op het dashboard verschijnt zowaar 15,5 graden….. hmmm this is why I love France.
Wel weer typisch dat ik op de snelweg een bekrompen medelander ontmoet die meent mij even te moeten corrigeren door heel demonstratief met 130 op de linkerbaan voor me te gaan rijden als ik vervolgens de 2700 kilo voor de 2e keer rechts naast hem zet komt het stoom uit zn oren en mijn middelvinger omhoog….. Bij de betaalhokjes staat hij enkele rijen verderop en schreeuwt dat je maar 130 mag op deze wegen….. pffff. Enkele uren later ben ik op het domein en komen de honden vrolijk kwispelend mijn kant op. Het weerzien van Diaan en Toon is mooi en open, ik ben blij dat ik ben gegaan. Even twijfel ik of ik zou blijven zitten of toch mn hengels er al in gooien, maar Toon haalt me deze keer makkelijk over en we zitten al een paar uur gezellig bij te kletsen, als Toon en ik de kachel in de caravan aan gaan steken en Diaan aan de kipshoarma begint. Na heerlijk te hebben genoten van het eten besluit ik maar eens vroeg naar bed te gaan, ff op de computer mn mail en Facebook checken en dan lekker slapen…… want morgen gaan de vallen uit.
Wordt toch een paar keer wakker vannacht en ondanks een laag brandend kacheltje die mn behuizing enigszins warm houd merk je dat het koud is buiten. Als ik de volgende morgen mn bed uit komt heeft het flink gevroren. Het is een stralende ochtend en de 1e paar uur komt de zon er nog door, maar helaas verdwijnt deze rond een uur of half 10 en blijft de temperatuur rond de 4 graden steken… of ik mee ga naar Coulon om te voeren…
Na alle verhalen die ik er over heb gehoord wil ik dat wel eens zien, het ligt op iets meer dan een kwartiertje rijden. Opeens sta je voor een poort met een bord “Chateau de Coulon” erop het begin van een paar honderd meter lange oprijlaan. Even verder op zie ik een soort van “Haunted House:” met bijgebouwen al liggen. Toon kan dit Chateau volgend jaar exploiteren, waar het hem met name gaat om de visvijvers….. Ik krijg bij het zien van dit landgoed hele andere ideeën…. Enfin andere hobby en afdeling ;) …. We lopen naar de schuur halen 10 balen visvoer op, gooien alles in de boot en doen een poging naar iets wat op roeien lijkt, alvorens we alles overboord gooien, Toon roeit nog wat rond en ik schiet nog wat foto’s van dit mooie landgoed. Er is zelfs nog een compleet ingerichte kapel aanwezig. Rond een uur of twee zijn we terug, en na nog een broodje en wat koffie, ga ik aan de slag. Ik be-aas 3 hengels en vaar alles richting “afvoerputje” uit, alles op ongeveer 2 meter, van een paar meter uit de kant, tot in het midden van het water….. Rond een uur of 5 trekt de lucht weer open, hetgeen garant zal staan voor opnieuw een koude nacht. Straks eerst maar een lekker douchen en wat eten bij mn meest favoriete restaurant van heel Windmill en omstreken, en dan maar wachten op wat komen gaat….
Ja en je gelooft het of niet maar ik had vandaag weer eens een dikke flashback, want wat denk je… ik sta voor het eerst in 2 dagen, nog geen 3 minuten onder de lekkere warme douche, als Diaan de badkamer in-gilt dat mn pieper afgaat. K.. douche uit, drijfnat mn kleding aan en 100 meter sprinten naar mn hengels, om daar te constateren dat er niets aan de hand is……. Hmmm. (Ik had dat op Parc Beaugarde ook vaak hele avond vissen en niets te zien en nog geen 3 minuten onder de douche of net lekker met Jeanette aan het rommelen en wwwwwiiiieeeeepppppp een vette run…….) Teruggekomen bij het huis van Diaan en Toon blijkt de batterij van mn ontvanger leeg, die vervolgens met een soort noodsignaal aangeeft dat er een nieuwe in moet. Gooeeedddd, douchen en daarna lekker genieten van de verse tonijnpizza van Diaan genietend van alles en nog wat besprekend ; “to cantine or not to cantine… thats the question” vliegt de tijd weer behoorlijk snel om. Het wordt de hoogste tijd dat ik mn husky slee weer pak, en onderweg ga naar mn vooruitgeschoven post in Siberië van 5x2x2 …. Ja de maan schijnt hier namelijk wel, en we zullen op ons gemak de -4 graden van afgelopen nacht wel weer halen vannacht, hetgeen mijn vangstkansen niet echt ten goede komt…… Nog even werken en wat face-booken en dan duik ik mn bed in. Rond een uur of 4 wordt ik wakker door een wat rommelend geluid buiten, het blijkt de wind te zijn die nu wat aanwakkert, als ik een paar uur later weer wakker wordt is het 08.05 uur…… en zoals verwacht geen piep gehad.
Ik ga mn bed uit en werk even mn mail bij alvorens ik naar Toon en Diaan ga om verslag te doen en een bakkie te drinken. Toon en Diaan zijn al in volle gang bezig de voor bereidingen van de afnetting van het kweekmeer te treffen, dus 1 ding is zeker…… voor dat ik naar huis ga, zie ik nog vis ;). Eenmaal terug op mn plekkie vaar ik weer 3 hengels uit, 1 op 1,9 m diepte, bij de afvoerput meter of 3 uit de kant en meter of 5 van de put af, een meter of 25 terug op 1,8 meter en nogmaals 25 meter terug op 1,6 meter allemaal een meter of 2 , 3 uit de kant. Eenmaal terug op mn post werk ik lees ik wat over de schade die Orkaan Sandy aangericht heeft. Rond een uur of 3 komt de afnet crew (Man of 10) binnen en is het meteen een drukte van jewelste…… de regen komt met bakken uit de hemel en het is nu kwart voor 6, tijd om te gaan eten.
Het is een gezellige groep mensen, waarvan de meeste uit bekend gebied komen Scheveningen. De avond wordt gevuld met otrivi, hamburgers, friet en heel veel sterke verhalen. Rond een uur of 10 ga ik naar bed, het is mooi geweest.
De volgende dag gaan we aan de slag, spullen worden verzameld, kampvuren gestookt en tenten opgezet. Er steekt een korte maar hevige storm op, en wat gebeurt er dan in het best georganiseerde 3rde wereld land ter wereld ;(,…… 1 fikse regenbui of een beetje wind? , het hele gebied zonder tv, telefoon en internet……. Maar wij zijn er klaar voor de schuif wordt opengedraaid, er gebeurt aanvankelijk niets, maar als de gootsteen ontstopt wordt door Arie en Lars kan het feest beginnen….. het water zakt zo,n 10 centimeter per uur. We blijven toto een uur of 7 bij de sluis met de groep speculerend op wat komen gaat, en dan gaan we de rijsttafel van Diaan testen met 15 man…… de 1e keer dat de hele groep even stil is vandaag…..dat zegt genoeg.
Ondertussen ben ik nog steeds aan het vissen, rond een of negen ga ik weer terug naar mn sleurhut, wil nog even wat doen, maar ja geen internet…….. dus lekker naar bed dan maar…… ik wordt wakker door een vreemd geluid dat mijn slaap binnen dringt…. Pffff waar ben ik….. ik heb enkele seconden nodig om te beseffen dat ik in midden Frankrijk lig en mn delkim nu afgaat…… Licht aan, 1 uur snel wat aantrekken licht mee, sleurhut uit en aanslaan….. De spoel geeft een licht metaal klinkend getik af, ten teken dat er aan het eind van deze lijn een meter boos vissenvlees vast zit…… het enige waar je rekening mee moet houden als je op deze afstand vist is het feit dat ze achter het eilandje kunnen komen. Aan het eind van deze probleemloze dril schep ik een skup van even iets meer dan 14k. Na een korte fotos-hoot kruip ik voldaan mn bed weer in.

~~Windmill lake Zaterdag / Zondag 3/4 November 2012
Het is rond 7 uur als ik gewekt wordt door geluiden die bij Toon en Diaans huis vandaan komen, vandaag gaat het gebeuren…… Rond 8 is het laatste broodje gegeten en bekertje koffie geleegd, en vertrekt de stoet richting kweekmeer. De sluis wordt opengedraaid en het kampvuur weer ontstoken. Het waterpeil zakt gestaag, en na een paar uur trekken we voor de 1e keer het net door het water, waarbij de eerste vissen nu uit het meer komen. Alles wordt gesorteerd, snoeken, karpers, koi’s, vorens en wier….. heel veel wier. Er zijn ook wat mensen uit de omgeving die komen helpen en wat vis komen kopen. Bij een zakkend waterpeil komen er steeds meer vissen boven water, en als een paar uur later, slurpend de laatste druppel water door de afvoerpijp verdwijnt, kenen we het uiteindelijk resultaat. Enkele tientallen kilo’s voorn, een twintigtal snoeken, waarvan de 5 grootste (2 x 1mtr+) op het grote meer worden uitgezet. Een kleine 100 tal karpers, waarvan er 30 tussen de 6 en 15,5kilo, daarvan wordt de top 10, (7) tussen de 10 en 15, (waaronder een hele mooie rijen) en 3 boven de 15 kilo (en Barbie ;), op het grote meer worden uitgezet. De 20 tussen de 5,5 en 10 kilo gaan op het kleine meer. De overige vissen worden in het kleine kweekmeer gezet en gaan terug zodra de waterstand, dat op het afgenette meer dat toestaat. Rond een uur of half 8s’’avonds, is alles achter de rug en trekken we weer huiswaarts om van het diner te gaan genieten. Toon en Diaan hebben 30k sparerib’s ingeslagen, dus dat komt goed. Er wordt gegeten en gedronken, foto’s en verhalen uitgewisseld en muziek gedraaid…… Rond half 11 ga ik terug naar mn plek, om alvast wat spullen in te pakken. Mn hengels liggen nog in, geen beweging. Ik laat ze wel liggen dat komt morgen wel, na wat spullen ingepakt te hebben ga ik rond half 12 mn bed in….. tot 1 uur als ik door de reciever wordt gewekt…. Een volle run deze keer, binnen 2 minuten sta ik met een kromme 3lbs Century….. de Daiwa Basia doet zn werk, de vis heeft er zin in. Ik sta zeker een kwartier te drillen als de vis voor het eerst zichtbaar wordt, om me heen hoor ik nog dat de groep wakker is, kampvuur, muziek en gepraat en ik sta hier een vis te drillen. Als de vis voor de kant is komen Kevin en Lesley voorbij en helpen me een handje, 18,5k Skup is de uitslag. Na een fotosessie gaat de vis terug, gaan Kevin en Lesley weer verder feesten, en ik mn bed weer in….. Tot 4 uur als voor de 2e keer de delkim afgaat, na een probleemloze dril kan ik de vis opnieuw even in mn armen sluiten, een spiegel van 15,4k deze keer. Ik draai de 3e hengel nu toch maar binnen, want morgen wacht mij nog een rit van 789km….. ik moet nu even slapen.
De volgende ochtend maak ik alles schoon, pak alles in en voer de laatste 15kg voer die ik over heb bij de wateruitlaat. Ik drink met Toon en Diaan, en een paar andere vroege vogels, een laatste bakkie koffie en eet een broodje. En dan is het weer tijd om te gaan…… Grappig dat ik me besef dat het me altijd ivm met drukte thuis en op het werk, een beetje tegenstaat om te gaan, maar ook om nu om weer terug naar huis te gaan. Het is toch wel lekker om zonder vaste kaders een weekje, bij vrienden in de natuur rond te zwerven, en net als nu een groep nieuwe mensen mee te maken, die net als ik een zelfde passie delen……
Het 3 liter dieselblok wordt gestart, de laatste Creations dancemix aangezet, een groet een zwaai door het hek rechtsaf, met enige tegenzin aanvaard ik de reis huiswaarts, waar ik aan het eind van de rit door 1 groot en 3 kleine maatjes wordt opgewacht met liefde, warmte, een goed glas wijn en een entrecote van 500 gram.
Afnet crew, Toon & Diaan, bedankt voor dit mooie avontuur, tot snel.
Don’t be dismayed at goodbyes.
A farewell is necessary before you can meet again.
And meeting again, after other moments of lifetime,
is certain for those who are friends.
Hans

.

.
Marianne
04-11-2012
.

We hadden voor de laatste week van oktober een weekje geboekt bij windmill lake. Ik kan je zeggen, ik heb het er enorm naar mijn zin gehad. De eigenaren waren ontzettend aardig en gezellig. Altijd vrolijk ontvangst van hun honden, lieve honden.We hadden ervoor gekozen om het eten naar de stek te laten brengen, we zien er 10 jaar jonger it zo lekker was het eten. Het meer was geweldig. Mooie vissen met mooie gewichten. Je kan echt zien dat Anton en Diaan er alles aan doen om het naar je zin te maken. Echt geweldig. Sterker nog, we hebben alweer een nieuwe vakantie geboekt bij hun. Ik zou zeggen, Anton en Diaan, ga vooral zo door, jullie doen het echt super. Onwijs bedankt..

.

.
Harold
28-10-2012
.

Weekje Windmill 25/8 – 01/09

Ruim een jaar lang heb ik al mijn visspullen aan de wilgen laten hangen en daar heb je toch een behoorlijke boom voor nodig, ik had het karpervissen wel even gezien. Even gedacht om alles in één keer op marktplaats te zetten, maar zover durfde ik toch niet te gaan! Stel je voor dat….., en ja hoor het bloed kruipt…., langzaam weer eens gaan knopen in de avond en af en toe weer eens langs `mijn` water lopen op zoek naar aktiviteit, weer eens een nachtje pakken, visje vangen en de passie was weer helemaal terug. Tijd om weer eens naar France te gaan, omdat ik hier de afgelopen jaren ook zoveel mooie momenten heb meegemaakt en om weer eens te kijken hoe het met Anton & Diane gaat.
25/8 Zoals gebruikelijk een fijn en hartelijk ontvangst en na ruim twee jaar weer genoeg gespreksstof om een hele dag te vullen. Nu ga ik niet iedere dag in detail en van vangst tot vangst verslaan, maar kan wel vertellen dat ik weer een geweldige week op Windmill Lake heb mogen beleven.
Het is het totale plaatje wat het hier zo aangenaam maakt, geweldige service, heerlijk eten, wifi op je stek, schoon en goed sanitair en als je een beetje kan vissen vang je hier mooie en dikke vissen.
Deze week had ik ruim 20 karpers(37 pond zwaarste)en een aantal steuren, maar er zitten er op dit water boven de 40 pond.
01/09 Na een prachtige week kon ik me dan weer opmaken op terug te gaan naar mijn meiden thuis, ook altijd weer een fijn idee. De Wilg is inmiddels behoorlijk gesnoeid en daar kan de komende jaren niets aan hangen, hoogste tijd om binnenkort weer een weekje te boeken voor volgend jaar.
Anton & Diane bedankt weer voor deze week, en ik neem weer een volle tas met mooie herinneringen mee naar huis.
Voor een kleine impressie van deze week klik op de onderstaande link.http://www.youtube.com/watch?v=nnmDG_SAS20&feature=player_detailpageWil je windmill volgen via Facebook en up to date blijven van de ontwikkelingen, zie onderstaande link.http://www.facebook.com/anton.vaneeden.3

.

.
Ron van Eck
08-10-2012
.

Weer een super week gehad veel gevangen in totaal 3 steurs en 10 karpers waarvan de grootse 39.6 pond
Net geen champagne dus een reden om volgend jaar weer terug te komen op naar de 40 pond

.

.
Marianne van der Laan
08-10-2012
.

Voor de tweede keer dit jaar op windmill-lake geweest, wat was het weer gezellig en wat vliegt de tijd dan. Veel gevangen mooi weer en diaan en anton waren super gezellig.
Alles was perfect zoals altijd daarom volgend jaar weer.
Ik als niet visser toch nog 6 karpers gevangen,de zwaartse was 24 pond. Met de viswedstrijd dan gewoon 1 verspelen hahaha blij met me troostprijs hahah.
Al is het alleen maar voor het eten om terug te komen, wat hebben we lekker gegeten toppie diaan en anton voor de gezellige week.

.

.
Kevin Niessink
16-07-2012
.

Het was een super week, mooie vis gevangen met mooie gewichten en een goede reden om daar weer eens terug te gaan om te vissen. Het is een super water.

.

.
Hinnie Hendriks
08-07-2012
.

Was me wel weer wat 2 weken vissen op Windmill-Lake. Met de missverkiezingen heb ik me goed vermaakt en vooral met al het vrouwelijk schoon. Lol, mooie film en foto’s gemaakt.

.

.
Koen en Gerben
18-05-2012
.

Koen en Gerben Lievers 12-05-2012

.

.
Hans ter Haar
07-05-2012
.

Windmill Lake 28 April / 5 Mei Vaumas France
En dan is het zover….. wil eigenlijk pas zaterdags rijden, maar Diaan geeft aan dat het in Frankrijk ook vakantie is…. Toch maar vrijdagnacht dan…. Rond een uur of half 1 gaan Martin en 2x Hans onderweg… Tis een lange rit maar “gelukkig” als altijd komen we netjes aan op de plaats van bestemming. Tis een hartelijk weerzien….we worden door Diaan en Toon hartelijk ontvangen en samen met de mannen van afgelopen week drinken we koffie… 14 hadden ze er, en met 3 man gevist. Het was snachts koud geweest bij hen, maar gesteund door 1 van Toons stacaravans incl voortent hebben ze dit goed doorstaan. Na de koffie vetrekken de mannen huiswaarts en Toon leid ons een keer rond, waarna we de spullen op de stek gaan brengen, gelukkig zegt Toon nog dat ik maximaal 80 mag op dit terrein…. Dat haal ik met deze bak makkelijk… alleen die bochten he ;). Hans besluit ook nog een caravan te huren en vervolgens gaan we aan de slag, kijken peilen voeren…. Voor we het weten is het al weer etenstijd, en zo zelfstandig als we zijn, laten we het koken graag aan Diana, de vrouw des huizes over….. Het resultaat is een heerlijke kipshoarma, die met veel plezier verorbert wordt.
We blijven nog even hangen voor een praatje en een drankje en gaan aan de slag…. De vallen worden op scherp gezet… Als alles ligt bij Martin en mij steekt er een fikse wind op, en dat is echt een feest met 4 Delkim hangerstjes, ….en Martin pakt zn eerste 14k…
Na nog ruim een uur van wind met begeleidend delkim concert te hebben genoten val ik toch in slaap.. 02:15 gaat het alarm echt af, het giet van de regen maar ik moet naar buiten….. met wat minder plezier schep ik 10 min later een spiegeltje…8,4 k na aftrek van de weegzak… ben zeik nat…2 uur later weer raak, met hetzelfde plezier een 9,6k spiegel en opnieuw verzopen…. Ben erg blij met de gehuurde caravan incl verwarming. Ik slaap goed tot 09:05 als het voor de 3e keer raak is, en schep nu wel met veel plezier een 8,2k skup….. tis windstil en zonnig… life s good.
De dag wordt doorgebracht met Toon, voetbal Ajax-Twente, wat werk en een face-book update. Rond een uur of 4 wordt alles klaargezet voor de avond en ook deze keer doen we een beroep op Diana Ramsey, die ons deze keer een heerlijke Hollands pot voorschotelt….
Hengels uitvaren en lekker een beetje klungelen aan de waterkant…. Deze keer is het Hans die tijdens het uitvaren een 10k vis pakt. Langzaam wordt het donker en ik loop terug naar mn “huisje”. Ik heb nog maar net mn jas uit als ik een run krijg, ik ben er als de kippen bij en sla aan. Ik voel tijdens de drill bijna geen weerstand en binnen 1 minuut ligt er een grassie voor het vlonder.. ff scheppen en dan begint de ellende. Na enkele worstelingen krijg ik hem toch op de foto en gooi het apparaat daarna snel weer terug in zn omgeving en dat is het dan, teller staat voor ons op 7 ik ga nu even lekker slapen…. Tot….
03:20 ben ik de klos en een 10,6 kilo wegend spiegeltje wordt richting het net ge-drilt…. Foto laat ik achterwegen en zwiep de hengel single bait het water op….. terug naar bed.
Rond 08:00 uur wordt ik gewekt door the call of nature, de blaas moet geleegd wor-den… sta me te bedenken, maar het antwoord is daar…. Delkim!! Even later schep ik mn eerste zeelt. Ik heb nu twee hengels op de kant liggen, maar besluit ze beide toch uit te varen. Als ik ze beide heb liggen gaat de 1e al weer af, een krakende 3 ponder en tikkende slip zijn het antwoord. …de vis komt langzaam mijn kant op. Behoedzaam drillend dirigeer ik de vis mijn kant op, aan de uitvallen voel je dat het om een grote vis gaat… na het 1e oppervlakte contact weet je het. Maar er volgt alsnog een verrassing als de vis met een paar ferme slagen tussen mijn andere hengels terecht komt… er is maar 1 plek waar je de vis niet wil hebben…. Een ouderwets Haags gebed volgt…;(. Hij/zij doet 19k op de teller onder aftrek van de weegzak houd ik 17,6k over… deze maakt aanspraak op een foto & video sessie. Gelukkig heb ik na 15min pulken ook de spullen weer uit elkaar, maar ga de boel wel even verplaatsen. Na een rondje langs de velden besluit ik er toch nog 2 uit te varen, en net als Hans een bakkie komt doen, gaat rood weer af…. Mn 2e zeelt is het gevolg… Nu weer alles voorbreiden voor de avond….
Ons 3 sterren restaurant heeft sparerib’s op het menu staan, en genietend van de ver-halen en het eten dwalen mijn gedacht af naar het water en haar nog niet gevangen veertigers….. maar de maandagnacht blijkt een rusting nachtje te zijn, rond 4 uur 1 Spiegel 11,4 …. T was wel erg koud, het gas was op dus kachel was uit, eenmaal terug had ik wel even tijd om warm te worden, smorgens half 9 een loze run. Ga smorgens nog even pennen en vang 4 kleine koikarpers voor de afwisseling….. vanavond weer een nieuwe ronde….. Maar eerst ;) lasagne eten in ons favoriete restaurant, ik moet zeggen dat het eten echt top is, alles iedere dag vers, de lasagne komt zo uit de oven. We wisselen wat muziek en verhalen over het leven uit, voetbal, politiek, filosofie, economie….. waar zouden nou toch die bakken zitten….???

Woensdag; de belofte van de volgende ronde wordt niet ingewilligd, net als de zonnige dag met bijbehorend cijfer 9,…. 1 troost; hier kunnen de meteorologen er ook niets van, tis koud en grijs. Het enige naar vis ruikend object dat ik van dichtbij te zien krijg is het boordje tonijn salade van Diaan, dat maakt veel goed…. Behalve de losschieter die ik rond 11 uur oploop… das weer ff zwaar ka-uka-laka-ut.. Het kan nog fraaier… ff biertje doen bij de buurman … 1 piep horen, terug komen en je hele hengel verdwenene… moet ik met mijn setjes ff niet aan denken…. Ik ga nog even wat koitjes pesten in het kleine vijvertje en weet er nog vier bij te vangen…
~~~~
Resque 911 (Lees Toon met boot en hark) wordt ingeschakeld om de hengel van Hans te recupereren, en dat lukt, iedereen weer opgelucht en blij. Martin en ik lopen even naar Toons kweekvijver om te kijken of er daar wat zien rondzwemmen. Tis een mooie driehoek van ruim een hectaren met veel lelievelden. Naar verluid was dit vroegen Russisch grondgebied, … en die schijnen na de machtsovername, (een staatsgreep door generaal Toon), een geheim wapen achter te hebben gelaten……genaamd “De Koersk”. Bij de eerste kantinspectie worden we getrakteerd op een dikke boeggolf van een vis die zich uit de vinnen maakt…. Ik zie verschillende maten koikarpers rondzwemmen en voel mn hartslag oplopen…..als ik er 1 van bijna 10k zie….
Even later komt Toon ook even kijken en verteld het verhaal over dit water, zonder onze enige filosoof, die zn hengel nog aan het reanimeren was, filosoferen wij over wat je met het water zou kunnen doen. Er zijn genoeg mooie voorbeelden in Bas zn “The Carpspecialist Pakket” van hoe je zo’n 1,3ha water zou kunnen exploiteren. Toon zegt dat hij aan het eind van het seizoen het water afgenet en alle mooie vissen in het meer zet…. alleen heeft hij geen idee wat hier rond zwemt, maar heeft wel een paar foto’s van de Koersk, terwijl die met de vin rechtopstaand boven water kattenbrokken weghapt….. Ik bied aan eens een poging te wagen, maar Toon ziet dat niet meteen zitten, het is een soort cadeautje/spaarpotje, waar hij wel nieuwsgierig naar is maar ook niet wil openmaken. Gelukkig voor mij wint vandaag uiteindelijk de nieuwsgie-righeid en mag ik bij hoge uitzondering en onder veel begrijpelijke voorwaarden een paar uurtjes pennen…. Ik loop met Toon mee om zijn zoons viskar op te halen, loop langs mn Caravan om de spullen te verzamelen en loop naar de kweekvijver. Ik zet de hengel in elkaar, want ik wil het eerst drijvend proberen…. Wat brokken erop en hen-gel erbij. Een paar minuten later is het druk aan de oppervlakte en veel kleinere vis doet zich tegoed aan de brokken… en dan ineens uit het niets de kolk van formaat…. Ik zak op mn knieën en probeer een glimp op te vangen…. Op dat moment zie ik weer die 10k+ koi onder de kant zwemmen….. Hij/zij blijft vlak voor me onder een tak hangen, de kop zakt en ik zie de vis de bek stulpen en de kieuwdeksels openen…. Hmmm. Dat oppervlakte vissen was toch nooit mijn ding….., mn maatje Henny Janssen is daar wel heel goed in, maar die is helaas niet mee. Ik probeer het nog even, maar krijg toch een soort van deja vu. Op het park kon ik ook kilo’s brokken op het water gooien, de vissen pakte alles op behalve dat ene voor mij zo belangrijke brokje….. hier dito ver-haal.
Als ik even later de koi weer zie grazen bouw ik mn hengel om en voer ik een paar handjes op de plek waar de koi een paar keer terug kwam… Pennetje met magotclip en wat maden erop…. En wachten. Een paar minuten later is de fel gekleurde brigade terug, en ik buk me nog wat verder om niet gezien te worden…. Ik zie nog net de dikkerd weer aanschuiven als mn pennetje wegloopt….. Tis een mooi ghost koitje en ik schat het 1-1,5 k. Na deze weer terug gezet te hebben zie ik dat alle vis verdwenen is. Ik voer wat bij, pennetje erin en wachten….. paar minuten later zelfde ritueel en een idem koikarpertje is de klos…. Ik besluit toch even heen en weer te rennen, want ik was mn fototoestel vergeten, maar deze zijn zo mooi dat ik ze wel even op de foto wil zetten. Als ik vijf minuten later weer aankom is de vis incl de dikkerd weer terug. Handje voer erin en pennetje erbij…. De koi’s doen niets en hangen stil in het water… Boefff een dikke boeggolf en mn pen gaat er als een speer vandoor, ik sla aan.. de 12’ 2lb Strategy de Fox Stratos en ik moeten aan het werk….. De hengel buigt zwaar door en kraakt, ik corrigeer tot 3 keer toe de slip, maar de vis zet door richting lelievelden… de volgende slipcorrectie wordt begeleid met een schietgebedje….F..k wat een macht…. Ik zie het eerste leliebladen loskomen….. maar gelukkig ook de vis die nu naar het openwater uitvalt. Als de vis weer richting lelieveld draait gooi ik de slip nog een keer dicht, de hengel staat krom tot aan het handvat, gelukkig heb ik voor weer dikke weerhaakloze Garnder gekozen en hoef ik me daar niet al te druk om te maken. Langzaam neemt de kracht af en worden de uitvallen minder scherp. Uiteindelijk kan ik een mooie spiegel van formaat richting mn net dirigeren….. Als ik het net eronder heb was het weer een magische dans die ik in mijn voordeel kon afsluiten.
Onder aftrek van de weegzak hou ik zo’n 17,5k over, Toon komt nog even foto’s ma-ken, en dan neem ik weer afscheid van dit prachtige wezen…. een laatste vinslag een laatste kolk, een schim…. Ciao Bella! Als ik een tiental minuten later ook weer geland ben is niet alleen Toon vertrokken, maar ook alle vissen…. Ik probeer het nog een paar minuten, maar voel dat ik dit korte intermezzo niet ga en wil overtreffen…. Ik ga terug naar het grote meer en maak de spullen klaar voor de nacht…. Maar eerst… Di-aans kookkunst brengt ons deze avond friet met een halve kip en sla, en het is dat ik mn vingers nog nodig heb…. ;). Hans en Martin blijven voetbal kijken en genieten van het feit dat Ajax kampioen wordt, dit tot groot verdriet van onze ras Feijenoorder Toon, en ik… ik tuur over het water…… Er zit wat meer leven in, en de enkele piepen op de delkim bevestigen dat. Ik blijf tot een uur of elf op om zo een vroege run nog te kunnen pakken, maar tevergeefs…… na elfen wordt het pas weer 2 a 3 uur, en daarna weer na negen is mn korte ervaring. Ik wordt “probleemloos” rond 8 uur wakker en kijk naar buiten….. tis mistig…. Ik sta op zet de koffie aan en kleed me aan…. Ik ga even snel voeren….. en hoop dat ik vandaag nog een pensessie mag doen….. want op het meer is het een beetje stil gevallen………
4 mei – Deel IV Windmill Lake
Deze keer hebben de weergoden gelijk een dikke 8 voor een zonnige dag…. Tis pas echt een negen met een 20k+ vis…. Samen met Martin zijn we aan het pennen op het kweekmeer, maar tis nu toch een ander verhaal dan gister, sporadisch zien we wat be-weging op het water, ik voer nog een handje en leg mn pennetje dr naast, en na een minuut of 10 gaat de pen liggen en zoeft ervandoor, pats, hangen…..na een minder spectaculaire dril is een skuppie van rond de kilo de klos…. Afwisselend probeer ik het met de pen en drijvend en Martin doet zijn best aan de overkant, maar zelfs de on-derschepte routecoördinaten van de Koersk, die wij doorgespeeld kregen van Generaal Toon mogen dit keer niet baten… rond een uur of half vijf wordt het donker in de verte, dat ziet er uit als een vette bui, en wordt het tijd om de biezen te pakken… wij terug naar ons spul en Toon gaat de keuken in om “De Windmill Special” voor van-avond voor te bereiden…. Op het menu…. eendenborstfile gemaakt door Toon, aan-gevuld met een paar lekkere wijntjes van Hans….dat is even overheerlijk smullen en veel verhalen over het hotel, Toons moeder is op bezoek en die heeft er ook nog wel een paar… Het water roept en ik neem om 20:15 afscheid van dit geweldige stel men-sen…. Hmmm gelukkig heb ik geen vaarbewijs nodig, want de voerboot trekt geen rechte strepen deze avond…
Tis even voor drie als ik een run krijg na een korte sprint gris ik de hengel van de rod-pod paar slagen draaien en aanslaan, de lijn klinkt als een snaar als zij door een gewicht aan het eind van haar strak getrokken wordt, tis een heldere nacht met een bijna volle maan… genietend van de nachtelijke geluiden dirigeer ik de vis behoedzaam de vis naar mn net, en een paar minuten later kan ik een 12,2 spiegel in de analen bijschrij-ven….foto… nehh alleen als ze echt apart zijn van dit formaat Het is niet echt koud, dus ik besluit de hengel terug te leggen. Na wat gepriegel in het donker zit het nieuwe boilie erop en kan ik het spul uitvaren…. Deze keer wel weer recht, hup alles op zn plek en ik mn bed weer in waar ik de slaap niet kan vatten… half zes op mn horloge….. gone…. Opnieuw wordt ik gewekt door het prettige geluid van de Delkim… 06:00 uur, mn hoofd voelt nu wel zwaar aan en na de korte sprint hetzelfde ritueel maar nu wordt het licht…. De slip tikt, ik laat de hengel even zakker en neem weer wat lijn maar tijdens de 3e keer schiet de haak los…. K met een hoofdletter K. Niets is zo frustrerend om in het neveligochtendgloren, naar de laatste kolk van een net verspeel-de vis te turen… en ook nu heb ik een paar minuten nodig om te landen…. Maar een keuze dient zich aan, pennen op het meer of het hele spul weer terug op de plek. Ge-zien het feit dat ik toch geen beste nacht(rust) heb gehad, kies ik voor de optie die te combineren is met een bed… 10 min later lig ik weer. Ik wordt 09:45 wakker zet de koffie aan en begin te tikken om het verslag van vandaag te doen, als weer de delkim afgaat…… Slip dicht paar slagen pakken en aanslaan…. Ik hou de lijn strak om verspe-len te voorkomen.. traag maar met zekere halen wordt de lijn van de spoel getrok-ken… dat duidt op een knappe vis, het spel van geven en nemen duurt zon 10 minuten waarbij de vis zich geen moment gewonnen geeft… in het voorbij gaan kijk ik haar op de rug en in 1e instantie valt het silhouet tegen, ik zie pas echt haar afmeting als ze op haar kant de netrand over- glijdt …..Als het je vervolgens niet lukt om de vis met 1 hand uit het water te tillen wordt het toch nog spannend…. ….. kotskoeleruh De digital scale van Fox geeft 22,2k aan op het display, waarbij er onder aftrek een kleine 21k overblijft…. Met de zon erbij een 9 duzzz.

I was lost,
and I am still lost
but….
I feel so much better now….. ;)

Helaas verspeel ik om 11:45 wederom een run…. tja
Deel V 5 mei Windmill Lake
Ik wil eigenlijk nog van alles, but I am running out of time…. Ik moet al een beetje pakken en me voorbreiden voor de terugreis van morgen. Ik besluit alsnog om er vanavond 2 hengels in te gooien, de sets maak ik klaar de rest ruim ik op. Ik loop nog even met Toon mee naar de kweekvijver, waar we wat brood ingooien, maar dat wordt door de daar rondzwemmende gemeenschap compleet genegeerd… Voor alles wordt weer een plekje gezocht en gevonden. Het is drukkend warm en rond een uur of drie valt de eerste klap…. Onweer, en nog geen half uur later begint het te regenen, ik loop naar voren breng wat geleende spullen terug en ga douchen, het is tenslotte bijna weer etenstijd. Op het menu vandaag kipsaté met mihoen, maar eerst wordt de op de valreep verdiende fles champagne opengemaakt. Tijdens het heerlijke eten wordt er weer over van alles gefilosofeerd en besproken. 1 ding kan ik de komende Windmill bezoekers aanraden… als je er NIET met het fanatisme van Generaal Toon in aanra-king wil komen, zoals hij bijvoorbeeld de Russen van zijn domein heeft verjaagd, laat dan NIET de worden voetbal, Feyenoord, vaatwasser….of een combinatie hier-van….vallen…. Dus geen zinnen in de trant van; “Ik weet waarom Feyenoord dit sei-zoen niet aan voetballen toe komt…. Dat is waarschijnlijk omdat ze geen vaatwasser in het stadion hebben” ;). Het is nu half 10 en droog, ben benieuwd of de nacht ons nog wat brengt…..
Zaterdag 5 Mei
Helaas 1 lose run en een verspeelde vis bij onze filosoof, tja daar kan je over filosoferen, maar dat soort periodes ken ik zelf ook wel eens. Na smorgens onze spullen te hebben ingepakt en ons laatste broodje en koffietje te hebben gedronken, gaan we de 780km lange thuisrit trotseren…..

En dan afscheid…. van twee nieuwe vrienden met hun prachtig domein… Windmill Lake en de daarin levende vissen, waarvan ik er, deze dagen een paar, even heb mogen lenen. Respectvol liet ik ze na de vangst, op de onthaakmat weer in hun vertrouwde omgeving zakken, waarna ze zich langzaam weer in beweging zette, het laatste silhou-et, de laatste staartslag………. Soms even op het bankje zittend….. of op het vlonder door de knieën gezakt….aan het water… genietend van het moment, en het besef dat we even stil zijn blijven staan…. om elkaar te ontmoeten, ….te delen. Windmill is voorbijgegaan, en nu een waardevol moment in mn herinnering, een kort intermezzo, dat zeker de moeite waard is geweest…. Mijn idee is om het seizoen te eindigen zoals ik het begonnen ben, en me zo weer voor even te herenigen, met het domein en haar prachtige bewoners…. …
Hans ter Haar

.

.
Marinus Stuyfzand
14-04-2012
.

Na lang wachten weer aangekomen op Windmill-Lake. Na een hartelijke ontvangst door Anton en Diane naar de stek gebracht. Dit jaar een kleine caravan gehuurd. Na de hengels op de stekken gevaren te hebben eerst even slapen. Het was een perfecte week met lekker eten en goed weer. De vangsten met zijn tweeen waren ook goed in totaal 13 vissen op de kant. Gerard zijn zwaarste vis was 39.8 spiegel en die van mijn was ook 39.8 spiegel. Anton en Diane bedankt voor de perfecte visvakantie en tot volgend jaar.
groet, Gerard en Rini.

.

.
Hinnie Hendriks
21-02-2012
.

Van het harde werken werd het weer tijd om weer naar Windmill-Lake te gaan voor 1 week start op 28-08-2010.
Lekker warm, geen zorgen alleen maar plezier. Lekker vissen en Anton blut pokeren lol.
We hebben mooie vissen gevangen en een leuke week gehad.
Dat is zeker voor herhaling vatbaar .

.

.
Pieter Hoogendijk
15-11-2011
.

Een week vissen zonder zorgen
Na vele jaren te hebben gevist op diverse wateren met een hoge moeilijkheidsgraad en diverse mooie vissen gevangen te hebben waren we toe aan wat anders. We hadden La Horre bevist, Gigantica, Lac de Moisson, Maurapaire en diverse rivieren in Frankrijk. Karper gevangen van meer dan 25kg. met als topper een vis van 33,1 kg op Gigantica. Iedereen die wel eens afreist richting Frankrijk of een ander land met topvissen heeft volgens mij wel eens een moment van waarom allemaal zo moeilijk. Nou dat dachten wij ook nadat we in 2010 op Lac de Moisson een goede week hadden gehad met veel vis allemaal tot 11 kg (leuk zo’n uitzetting in 2009). Vandaar dat we eens wat anders wilden. Na veel zoeken op het internet kwamen we uit op een water vlak bij Clermont-Ferrand , daar ligt een zeer mooi klein water met de naam Windmill-Lake. Het doet je aan de verhalen denken van de grote namen Kevin Nash en Rod Hutchinson en dan bedoel ik zo’n Engels water als Redmire pool. Verscholen tussen de bomen en struiken met een oppervlakte van 2,5 hectare en een diepte van 90 tot 250 cm. Ik hoor vele van jullie vragen hoe kom je nou op zo’n water terecht als je al verschillende wateren van meer dan 100 hectare hebt bevist. Na een hectisch jaar waren we gewoon toe aan weekje rust en vissen zonder zorgen. Het ging gewoon dit keer niet om de grote vissen. Het was Zaterdag 10 september 0m 00:15 dat we vertrokken uit Heerhugowaard voor een rit van 870 km. Na een rustig verlopen autorit kwamen we om half tien in de ochtend aan op Windmill-Lake waar we enthousiast werden ontvangen door Diane en Anton en hun 2 spoken van viervoeters. Na een paar bakken koffie en wat gepraat te hebben over het heden, verleden en de toekomst van Windmill-Lake, kregen we een rondleiding van Anton over het terrein waaronder de “grote” plas, waarbij Anton er lustig op los vertelde over de 5 stekken en de vissen die er rondzwemmen. Daarna liepen we door over het terrein en liet hij ons zijn nieuwe aanwinst voor 2011 zien; een kweekvijver waar hij diverse grote spiegels, schubs en Koi’s in heeft zwemmen, er zwemmen ook wat vissen rond die door beschadigingen uit het grote meer zijn gehaald, die daar wat rust en tijd krijgen om te herstellen. Dan heeft Anton ook nog een mooie penvijver liggen met een paar zeer fraaie vissen er in van meer dan 18 kg. Er zwemt bijvoorbeeld een spiegel rond van 107 cm met een gewicht van 17,5 kg. Na deze rondleiding zijn we naar onze stekken gegaan om ons bivak op te zetten. We visten op de stekken 3 en 4. Na grondig peilwerk met de peilhengel en dieptemeter op de voerboot kwamen we tot de conclusie dat we het gingen proberen op het talud van de geul op ongeveer 50 meter uit de kant met een diepte van rond 160 cm. Deze strook zouden we gaan bevissen met ieder 2 hengels. Pieter ging met zijn derde hengel onder de bomenrij in de wilgenhoek vissen en Camiel ging voor een plateau bij het eiland. Met de spodhengels hebben we eerst de geulstek aangevoerd met gekookte hennep, pellets en een klein beetje boilies om de vis hier naar toe te krijgen. Leuke bijkomstigheid is dat er geen brasem op het water zit zodat je er lustig op los kan voeren met pellets. De eerste vis voor Pieter meldde zich in de avond. Het was een kleine hoog gebouwde spiegel van 16 pond. In de nacht kreeg Camiel ook zijn eerste vis op de kant. Dit was een steur van 14 pond. Er zwemmen er hier drie van rond die een grote chaos kunnen veroorzaken maar hierover later meer. Zondagmorgen rond half 11 kreeg Camiel een fluiter van de eilandstek. Dit bleek een zeer gedrongen vis van 26,5 pond die ongeveer net zo hoog als dat hij lang was. Tien minuten later ging er bij Pieter weer een beetmelder af en konden we een spiegel van 22,1 pond bijschrijven. Aangezien het steeds warmer en drukkender werd vanwege opkomend onweer vielen de vangsten stil. Na een fikse onweersbui, en een uitstekende maaltijd verzorgd door Diane konden we steeds meer activiteit in het water onderscheiden. Door de regenbui was er weer de nodige zuurstof in het water gekomen waardoor de vis een stuk actiever was. Om half tien kreeg Pieter een run vanaf de bomenrij na een stevige dril kon hij de eerste dertiger noteren. Na een vrij korte nachtrust ging om half vier Camiel een gevecht aan met een vis die duidelijk iets teveel van de hennep gesnoept had. Van opgeven had deze vis niet gehoord. Na ongeveer tien minuten hadden we van deze vis nog niets gezien en als dan bij Pieter ook nog een delkim begint te gillen stonden we allebei met een kromme hengel in de hand. Nadat Pieter zijn vangst had uitgedrild en even weggehangen had in een weegzak onder de steiger stond Camiel nog steeds te vechten met zijn vangst die nog geen zin in opgeven had. Na ongeveer 30 minuten kregen we eindelijk de vis in het schepnet geschoven. Na weging ging dit om een spiegel van 36 pond. Nog even Pieter zijn vis gewogen en gefotografeerd en het was weer tijd voor de slaapzak. Maar niet voor lang want er meldde zich weer een vis bij Camiel. Na een korte maar felle dril kwam de eerste schub op de kant met een gewicht van 22 pond. Met een rustige maandag kwam de volgende vis om even voor negen uur s’ avonds. Pieter kon 32 pond bijschrijven. Met in de vroege ochtend nog een vis van 18 pond was het een vrij rustige nacht. Na een goed ontbijt was het tijd om eens wat troep op te ruimen. Het was ergens in de middag als Pieter een beet krijgt op een hengel uit de geul bij het zetten van de haak springt er gelijk een steur het water uit. Bij weging blijkt de vis 15 pond te wegen. Het was al na het avondeten dat zich weer een vis meldde op een hengel van Pieter. Het ging hier om een mooie spiegel van 25,5 pond, even een foto en snel weer zwemmen. Na een avondje borrelen met Anton werd het tijd voor de slaapzak maar helaas niet voor lang. Het was zo rond 1.15 uur dat er een delkim van Pieter afging en een vis aan de andere kant van de lijn zich niet zo maar gewonnen gaf. Na een goede 10 minuten kwam de vis onder de kant en kon Camiel een mooie hoge spiegel scheppen. Vis onthaken, wegen en een paar foto’s later kon deze weer zwemmen en kon Pieter een 17,9 kilo bij schrijven. Alles weer in orde gemaakt en snel de slaapzak weer opzoeken. Ik was zo weer vertrokken naar dromenland wanneer ik ergens ver weg Camiel hoor g…dveren. Een steur heeft er een mooie puinhoop van gemaakt en 3 lijnen zitten echt door elkaar heen. Hans Klok zou het niet beter kunnen. Ja helaas dus ook geen foto. Om 5.30 uur staan we al weer naast elkaar , ik met een schepnet in de hand en Camiel met een vis aan de andere kant van de lijn. Even later kan ik een mooie spiegel van net geen 10 kilo scheppen voor mijn maat. Het was zo rond 7.30 uur als de volgende vis zich meldt op een van mijn hengels. Het ging deze keer om een kleinere vis van ongeveer 9 kilo. We zaten net even een broodje te eten die Diane had gebracht of er liep al weer een delkim af bij Camiel. Dit zou een van de kleinste vissen van de week worden met 8 kilo. Voor de rest was het rustig op de dag. Het duurde tot laat in de avond voor zich weer een vis meldde, het ging om een spiegel van 11 kilo voor Pieter. Even een paar foto’s en snel weer terug waar je hoort wel met de boodschap van stuur vannacht je grootouders maar eens langs. Nou dat begreep hij verkeerd, hij stuurde zijn broers en zussen langs. We mochten deze nacht 6 vissen bijschrijven tussen de 10 en 12 kilo. Niet verkeerd maar de echte grote vissen bleven uit. Het was donderdag totaal uitgestorven op het water , geen vis te bekennen. Het was al ergens in de avond toen Anton een biertje kwam halen en om een uur of elf mooi het kratje in. En nu maar hopen op een paar mooie vissen. Het duurde tot 3.30 uur voor de eerste vis zich meldde. Het was een mooie spiegel voor Camiel van 31 pond, foto en weer zwemmen. Om4.40 uur mocht ik het weer proberen en na een korte maar stevige dril kwam er een mooie spiegel van 18,9 kilo even bij mij op de mat kijken. Wat een mooie vis bijna punt gaaf echt mooi om te zien. Om 8.00 uur komt Camiel vragen of het ook mogelijk is of ik een paar foto’s kan maken. Sorry maat ik was even in dromenland. Het ging om een mooie spiegel van 17,5 kilo. Na een paar foto’s eerst maar eens koffie gezet. Het zal zo rond een uur of 10 geweest zijn als er weer een hengel van Camiel van door gaat en de eerste en ook gelijk de laatste zeelt zich meldt. Na een heerlijke douche, een goed ontbijt en koffie gaan we voor de laatste dag en nacht. We hopen op nog 3 vissen dan kunnen we een week van rust genieten, vissen en gezelligheid afsluiten met 30 vissen. Het is al ver in de nacht als ik een snoeiharde run krijg en zich 10 minuten later een graskarper meldt voor het net. Na weging komen we uit op 17 pond, even een kiekje voor thuis en zwemmen maar weer. Om 6.50 uur mag Camiel de strijd nog een keer aangaan met een van de Windmill bewoners. Helaas lost de vis de haak net voor het schepnet. Even later meldt de volgende vis zich op een van de hengels van Camiel. Een kleine schub mag even het net bekijken en aan alles komt een eind. Ook aan deze week met 29 vissen op de grote plas en met 1 vis van de penvijver komen we op 30 vissen. We willen Diane en Anton bedanken voor deze super week. Voor de mensen die Windmill-Lake een keer willen bevissen kunnen we kort zijn. Maak er geen studie van. Onderlijn van 15/20 cm soepel haakmaat 8-10 wel zonder weerhaak. Maakt niets uit. We hebben 1 vis gelost. Lood zo rond de 80-100 gram als hoofdlijn gebruikten we korda subline 35/00. Als aas hadden we een mix van hennep, pellets 3-4 mm en een mix van boilies in div grote 15 mm 18 mm 20 mm en dumbels in 15 mm. Een tip gedraag je: het is er zo mooi en rustig. Ga erheen en je zal het ervaren Wij hebben echt genoten en komen zeker nog een keer terug.
Pieter Hoogendijk en Camiel de Caluwé

.

.
Patrick Wammes
10-11-2011
.

Op 1 oktober was het weer zo ver we gaan voor de 4e keer naar Windmill-Lake.
Na een rit van 800 kilometer kwamen we rond half 10 in de morgen aan.
Bij aankomst werden we zoals altijd zeer hartelijk ontvangen door Anton en Diane met het vertrouwde bakkie koffie.
Joan en Anneke de moeder van Diane waren de avond ervoor al gearriveerd. Eenmaal op stek 1 gekomen bleek dat we een extra uitdaging hadden.
Het waterpeil was door de aanhoudende droogte bijna 40 cm gezakt wat betekende dat we voor het landen van de vis en het terugzetten tot onze knieën het water in moesten lopen. Dit was ongeveer 20 meter vanuit de kant. Daar hadden wij niet op gerekend en hadden dus geen laarzen bij ons. Gelukkig mochten we een paar laarzen en lieslaarzen van Anton lenen. Wel handig met al die kreeftjes die in het ondiepe rond kropen. We hadden al gehoord van de vissers ( Evert, Jos en Fred ) welke de week voor ons zaten dat het moeilijk vangen was. Met goede moed hebben we onze strategie bepaald en zijn gaan vissen. De eerste nacht hebben we niets gevangen. Dag 2 bracht ook geen vis uit de grote vijver. Het was wel heerlijk weer trouwens tegen de 30 graden. Chris wist nog wel wat vis te pakken op het penmeertje op een paar hondenbrokken. De tweede nacht kwam het eindelijk los. Om 00:15 een steur van 112 cm, om 03:00 een schubkarper van 24 pond en om 05:10 een spiegel van 38 pond. Wat een nacht met voor mij een pb van 38 pond. Wat een bakbeest heerlijk. De volgende dag hebben we op het grote meer niets gevangen dus hebben we ons maar op het penmeertje gestort. Wat een paar leuke kleine karpertjes op leverde. ‘s nachts hebben we voor de tweede keer de eerder gevangen steur van 112 cm geland, een 18 pond spiegel en een 25 pond spiegel gevangen. De volgende dag kreeg ik helaas een telefoontje vanuit Nederland dat mijn opa was overleden en dat ik terug moest komen. We hadden besloten nog 1 dagje door te vissen om dan na onze bestelde maaltijd “Kapsalon” naar huis te gaan. Die wilden we toch echt niet missen. De laatste nacht hebben we nog een spiegel van 25 pond gevangen en de al eerder gevangen steur voor de derde keer geland. Helaas moesten we eerder vertrekken maar de vakantie is er niet minder om geweest. Anton en Diane bedankt weer voor de gastvrijheid, we hebben ons kostelijk vermaakt en tot volgend jaar in april. Groeten Patrick & Christiaan

.

.
Joan Berkmortel
23-10-2011
.

30-9-2011 voor de derde keer dit jaar op naar Windmill-Lake. ‘s-morgens om 5 uur eerst Diaans moeder opgehaald en opweg. Na een snelle rit pech net voor parijs een ongeval op de A1, de omleiding ging rond Parijs over D-wegen wat inhield dat de reis meer dan 12 uur duurde maar dat kon de pret niet drukken. Het weer was perfect evenals het gezelschap,broodjes en koffie.
Bij aankomst hartelijk ontvangen door Anton,Diaan,Belle en Daysie met koffie en hapjes.
Na het diner de stek opgebouwd op het kleine meer (in juli had ik hier ook 2 weken gevist en 85 karpers gevangen); de grootste was maar 20 pond.
volgens Anton moeten er toch 15 vissen van boven de 30 pond zwemmen en een paar moesten er nu toch te vangen zijn. Maar het weer en de lage waterstand speelden toch mee dus niet veel gevangen maar wel weer 2 perfecte weken gehad. Heerlijk gegeten (bedankt Diaan) en gedronken. Anton nog bedankt voor de gebraden eendenborst met frambozensaus het smaakt perfect. Ik zie jullie weer in april of eerder in nederland.
groet joan

.

.
Ellen Poulussen
28-09-2011
.

Ellen Poulussen Windmill-Lake 17 september 2011 t/m 24 september 2011 Je zou denken, wat doen vrouwen mee op een visvakantie? Felicia van Kampen is de vriendin van Richard van Vloten en Ellen Poulussen is de vriendin van Willem van Hooft. Samen besloten wij om mee te gaan op visvakantie. Het verslag is geschreven vanuit de ogen van Felicia en Ellen. Hieronder onze ervaringen. Op zaterdag 17 september kwamen we tegen de middag aan bij Windmill-Lake. Richard en Niek waren er die avond daarvoor al en hadden dus tegen de tijd dat wij kwamen alles al klaar. Na een rondleiding door Diane en Anton langs het meer en langs de chalet gingen we onze chalet inruimen en de mannen gingen hun tent opzetten en de hengels klaarmaken/invaren. Hierna gingen we samen met Diane naar de supermarkt om een beetje vertrouwd te raken met de wegen hier en zodat we ook weer terugkwamen (ons richtingsgevoel is niet denderend). ’s Avonds kregen we een heerlijke shoarmaschotel bereid door Diane (het meeste vers uit eigen tuin). De avond brachten we samen door met een lekker (rosé)biertje, Felicia ook gedeeltelijk bij Richard natuurlijk. De volgende dag (zondag) besloten we naar een pretpark/dierentuin te gaan in de buurt, genaamd Le Pal. In deze tijd van het jaar zijn de toeristische attracties alleen nog in het weekend open, dus moesten we vandaag wel gaan. Het was een mooi park en we hebben genoten. Teruggekomen hebben we een pizzaatje in de oven gedaan en lekker samen gegeten. De rest van de week hebben we vooral op het terrein doorgebracht (op het doen van boodschappen na). De rolverdeling was goed, wij deden boodschappen en kookten het meeste van de tijd en de mannen deden de afwas. Gelukkig werd het weer wel beter en hebben we veel tijd in de zon bij de penvijver doorgebracht, helaas niks gevangen. De mannen hadden wel goede vangsten geboekt, in totaal 32. De vissers hadden dus een voldaan gevoel. Ook wij, de vrouwen, hebben ons prima vermaakt met elke dag lekker in de zon zitten, een rosébiertje en een wijntje hier en daar, lekker eten, een beetje vissen, etc. Tot slot onze complimenten voor Diane en Anton. Zij stonden klaar met eten wanneer je dat wilde, je kon bij hen terecht voor informatie over activiteiten in de buurt en hielpen bij andere dingen als je ernaar vroeg. We hebben zelfs op vrijdagavond bij Diane en Anton binnen The Voice of Holland kunnen kijken. Al met al een leuke, relaxte week voor zowel de mannen als de vrouwen. Willem van Hooft Dick Herckerath Richard van Vloten Niek de Jong Felicia van Kampen Ellen Poulussen

.

.
Frans en Greet Volwater
18-09-2011
.

Het was weer zover. Dit jaar gingen wij (Frans en Greet) samen naar Windmill-Lake. Wij hadden stek één gereserveerd met de caravan. IDEAAL. Na een reis van 9 uur,kwamen we aan op het domein van Anton en Diane, waar we hartelijk werden verwelkomd met koffie en thee. Hierna gingen we naar onze stek om uit te pakken en onze hengels te installeren. Het weer was prima en het eten waarschijnlijk ook, dus hadden we er weer veel zin in. De eerste nacht ving Greet meteen een mooie schub van 27 pond. Zo die was binnen. Frans ving de volgende dag een steur. Zo af en toe vingen we leuke karpertjes in het andere meer met de penhengel. Wat was het weer genieten.Ook ín de nacht vingen we leuke karpers van een leuk gewicht. We konden overdag lekker uitrusten en genieten van de mooie natuur en het lekkere eten. De een na laatste dag ving Frans een prachtige schub van 35 pond. Dit liet Greet niet op zich zitten en ook zij ving overdag een mooie schub van 35 pond. Gelijk haar pr. Zo konden wij deze week weer heel leuk afsluiten. We willen Anton en Diane weer hartelijk bedanken voor de geweldige week en goeie service. Wanneer we terugkomen weten we nog niet maar terugkomen doen we zeker. Groetjes Frans en Greet.

.

.
Sjoerd
11-08-2011
.

Net weer terug van 10 dagen Windmill-Lake. Weer een super vakantie gehad met zeer mooie vissen.
Spiegels, schub, gras en steuren. We hebben in totaal met z’n drieën 24 vissen gevangen op het grote meer en 6 op het kleine meer. We hopen snel weer te komen.veel liefs

Wil, Angeliek en Yndi
Sjoerd, Famke en Mieszka
Marcel, Leah en Rianne.

.

.
Gerard Kok
21-07-2011
.

We hebben weer een superweek gehad op Windmill lake.
We hebben wel veel regen gehad.
Woensdagavond tot donderdagochtend kwam het met bakken naar beneden. Toen het eindelijk droog werd hebben we gauw de hengels weer uitgevaren naar onze stek. Het was donderdag 11.15 uur toen kreeg ik een piepje, we vlogen de tent uit naar mijn hengel de hengel ging helemaal haaks om en mijn rodpod lag bijna in het water maar daar was hij dan een mooie karper van 40.2 pond het leek wel een blok beton. Het was echt een supervis.
Nog geen uur later kreeg ik weer een mooie aanbeet het was een leuke spiegel 29.1 pond met de naam balonnetje.
We hebben echt een toffe week gehad en erg lekker gegeten we hebben zelfs alweer geboekt voor volgend jaar.
Rini heeft 5 karpers gevangen en ikzelf 14 karpers.Bedankt voor deze leuke week Anton, Diane en Kevin en tot volgend jaar.

Groetjes Gerard Kok

.

.
John
11-06-2011
.

Net weer thuis na (voor mij alweer de vierde keer) een weekje Windmill-Lake. We hebben het wederom erg naar onze zin gehad op deze mooie plek. Stek 3 leverde helaas maar 3 karpers en 2 steuren op echter op stek 4 wist ik 2 steuren en maar liefst 16 karpers te vangen waarvan een groot aantal boven de 30 pond. Anton en Diane bedankt en Kevin: Ik hoor graag je ervaringen op Cheminel begin September.

.

.
Marion en Michel
02-06-2011
.

Lieve familie van Eeden,
Eindelijk toch even wat tijd gevonden om jullie een verslag te sturen over de vistrip die wij afgelopen oktober bij jullie hebben gehouden.
Wij hadden deze keer het gehele meer afgehuurd zodat wij daar konden gaan vissen waar wij zelf wilden. Zoals gewoonlijk werden wij weer warm ontvangen en hebben wij een leuke week gehad met wisselend weer. De eerste dagen konden wij nog ‘s middags in onze korte broek lopen en verder in de week hebben wij ons zo’n beetje 24 uur per dag moeten verwarmen bij onze BBQ.
Van Anton hadden wij toestemming gekregen om gebruik te maken van hun voorraad hout wat tot gevolg had dat wij buiten onze zakken houtskool ook nog 7 kruiwagens met hout hebben verstookt in deze week. Hiervoor nog vriendelijk dank want anders hadden wij de rest van de week echt af zitten niften,maar ja in deze periode van het jaar kan je qua weer van alles verwachten.
De vangsten deze week waren wisselend maar we mogen over het resultaat uiteindelijk niet klagen. Deze week hebben wij in totaal rond de dertig vissen mogen vangen, waaronder de complete populatie grijze steuren want deze waren aan het eind van onze week erg aktief (1x 1,11 mtr door Piet gevangen,1x 1,07 mtr door mezelf,1x 1,04 mtr door marion en 2x 99 cm door Piet en mij persoon).
De variatie aan karper was ook wisselend, zo hebben wij verschillende schubkarpers gevangen van 30,24 en 20 pond,spiegelkarpers van 35,32,28,27,5,25,23 en nog verschillende andere van in de twintig pond en een aantal daaronder. Piet ving zelf nog een graskarper van 14 pond en wij vingen op kunstaas ook nog een aantal baby snoekjes. Op het kleine meer heb ik ook nog een aantal kleinere karpers gevangen dus aan aktie geen gebrek gehad.
Diana kwam nog aanzetten met een nieuwe specialiteit namelijk de kapsalon welke wij ons goed hebben doen smaken. Piet heeft hem die week zelfs twee maal gegeten,kortom weer een fijne week gehad.

Groetjes namens Piet,Marion en Michel

.

.
Patrick Wammes
22-05-2011
.

Op 15-04-2011 was het dan eindelijk zo ver we gaan inpakken om een heerlijk weekje te vissen op Windmill-Lake.
Het is voor ons de 3e keer dat we er gaan vissen. Patrick is er in december tijdens het legen van het meer ook bij geweest. Wat was het toen koud maar super gezellig. Na de spullen eenmaal in de auto te hebben gedaan hadden we afgesproken om zo rond 01:00 te gaan rijden. Christiaan stond op tijd bij mij voor de deur. Eindelijk we gaan !!
Onderweg zijn we 2 keer gestopt om te wisselen van bestuurder maar na 800 kilometer kwamen we om 09:00 precies het terrein van Windmill-Lake op rijden.
Bij aankomst werden we zoals vanouds verwelkomd door Anton, Diane en Kevin. Onze grote vriend Joan was al een dag eerder aangekomen samen met de moeder van Diane, Anneke.
We hebben heerlijk met zijn allen een bakkie koffie gedronken en lekker bij gepraat. Tijdens het bijpraten kwamen er nog 2 vissers binnen lopen om het ontbijt te nutiggen. Het waren Evert en Jos die Patrick in december al had ontmoet. Toffe gasten, een zeer welkome en gezellige verassing. Evert en Jos bleven nog een nachtje vissen zodat ze nog een leuk visje konden pakken maar ook voor een dagje extra vakantie.
Na het bijkletsen was het tijd om te gaan vissen. Eenmaal overlegd met Joan hoe we het zouden gaan aanpakken zijn Christiaan en ik op stek 1 gaan zitten en Johan op stek 2. Evert en Jos zaten al op stek 3 en 4. Na het opbouwen van ons kampement kwamen Anton, Kevin, Joan, Jos en Evert bij ons kijken. Het werd al snel heel gezellig waar de nodige drankjes bij kwamen kijken. Zo gezellig zelfs dat het er niet van kwam onze hengels uit te gooien. We hebben die avond met zijn allen (9 personen) op onze stek lekker chinees gegeten welke wij uit Nederland hadden mee genomen.
Eenmaal uitgegeten zijn we onze hengels gereed gaan maken en hebben ze uitgevaren voor de nacht. Deze nacht hebben we 2 vissen verspeeld en verder niets gevangen. De volgende ochtend kwam Anton de ontbijt-broodjes brengen en we hebben het ons goed doen smaken. Nu was het tijd om onze echte strategie te gaan bedenken.
We hadden besloten om ieder 2 vaste plekken te bevissen en met 1 hengel te expirementeren.
Na de plekken te hebben bepaald hebben we er wat voer naar toe gebracht en zijn we boodschappen gaan doen met Joan en Anton.
Eenmaal terug op de stek hebben we onze onderlijnen voorzien van aas en hebben we alles uit gevaren. Om 20:30 kregen we een run op mijn linker hengel. Bij het wegen blijkt het een 34 pond spiegel te zijn. Wat een pracht vis, hier hebben dan ook een hoop foto’s van gemaakt. Na de lijn opnieuw te hebben uitgevaren zijn we gaan slapen.Om 04:30 had Chris een run. Na het aanslaan voelde chris gelijk dit is geen karper. En inderdaad het bleek een mooie zeelt te zijn.
Verder hebben we op deze dag nog een 30 pond schub een 26 pond spiegel een zeelt en een 23 pond spiegel gevangen.
De rest van de week hebben we goed gevangen 2 x 30 plus, 10 x 20 plus, 3 x 10 plus en een steur. Het weer was de hele week super en we hebben heerlijk gegeten. complimenten aan de kok. Wij laten de volgende keer onze kookspullen thuis.
We hebben een heerlijke week gehad en vonden het dan ook jammer dat het al weer snel voorbij was.
Anton en Diane bedankt dat jullie ons de gelegenheid hebben gegeven om een heerlijke week te vissen in een super mooie en vooral gezellige omgeving.
Joan, ik ben graag voor je in het bootje gesprongen. wat hebben we gelachen.

Groeten en tot in oktober,
Patrick Wammes en Christiaan Kneefel

.

.
Ron en Ronald
21-05-2011
.

hoi Anton, Diane en Kevin.
we hebben een leuke week gehad bij jullie.
jullie zijn leuke mensen, gezellig en behulpzaam.
jullie service is perfect en het eten is echt goed
(ook de kip van Anton was lekker hahaha).
We komen aankomend jaar zeker weer terug.
We hebben ook lekker gevangen, mooie vissen hebben jullie en de vijver ziet er mooi uit, de stekken zijn netjes verzorgd.
groeten Ron en Ronald.

.

.
Joan Berkmortel
03-05-2011
.

Na een koude winter (helemaal in december met het meer legen) was het dan op 15-4-2011 weer zo ver, we gaan weer vissen op Windmill-Lake (voor de 12e keer). Om 6:00 uur de moeder van Diane opgehaald en gaan rijden, aankomst om 16:00 uur. Na een hapje en 1,2,3 enz. drankjes vroeg naar bed, wel luxe in een caravan. Volgende morgen op Patrick en Christiaan gewacht en de stek opgebouwd. Voor mij stek 2, de mooiste stek van het water maar wel de moeilijkste door de vele overhangende takken en bomen. Diverse keren vast gezetten (Patrick bedankt voor het roeien) maar toch nog wat vis op de kant. Patrick, Christiaan bedankt voor de gezellige week, ik zie julli weer in oktober. Diane, Anton en Anneke ook bedankt voor een perfecte week en ik zie julli weer in juli.
Joan Berkmortel
.

.

.
Sjoerd de Wit
28-03-2011
.

We zijn net terug van een wereld week bij Anton, Diane en Kevin op Windmill -Lake van 19-03 t/m 26-03.
Na zoals gewoonlijk een geweldige ontvangst met een lekker bakkie hebben we daarna rustig de spullen opgezet en de lijnen uitgevaren.
De eerste 2 nachten was het helemaal niks en super koud tot wel -5 ‘s nachts en overdag rond de 18 graden, dus het water kon overdag lekker opwarmen en dat merkten we ook met het leven op het water.
De 3e nacht hadden we de eerste vis een mooie spiegel van 30,6 pond, een super dikke en sterke vis.
De volgende ochtend begon het weer lekker zonnig en in de middag rond de 20 graden.
De dagen erop werd het weer alleen maar lekkerder en de temperaturen nachts waren ook beter en dat merkten we aan de runs. Elke dag was het 1 of 2 meer dan de dag ervoor en het begon ook eerder op de avond.
Met als gevolg 12 mooie karpers op het grote water en 2 op de penvijver.
Op het grote water een 1 mooie graskarper van 18pond, 1 schub van 25 pond en 10 hele mooie spiegels met als uitschieter een 32ponder en de rest allemaal boven de 20 pond.
23p-24p-24,6p-26p-26,2p-26,4p-26,8p-28p-30,6p-32p
We hebben zoals eerder gezegd een super week gehad op een geweldig water,heerlijke temperaturen en een geweldig gastvrije familie.
nogmaals hartelijk dank daarvoor en tot in augustus dan doen we het nog even gezellig over.
groeten en veel liefs
Willie en Sjoerd.

.

.
Harold
20-01-2011
.

Ja… wat zal ik er van zeggen.
11 September jl. was het weer zover, ik ging weer een weekje Back to Basic.
Nu ben ik hier in de afgelopen jaren al meerdere keren geweest (‘t is hier altijd OK). Dat zal dan ook wel de reden zijn dat ik hier ieder jaar weer neerstrijk. Met een auto vol visapparatuur en lekkernijen voor de toch al in goede conditie zijnde (dikke) karpers.
Nu heb ik in voorgaande verslagen al geschreven over de TOP verzorging van onze gastheer en gastvrouw Anton en Diane. Deze is de laatste jaren alleen maar uitgebreider geworden, stroom en draadloos internetten op je stek, keurig sanitair (pas weer vernieuwd), goede onthaakmatten, weegstandaards, 5 sterren maaltijden, prachtig uitzicht vanuit je bivy. Wat wil je nog meer ??….. Vis vangen ? Nou dat kan !! Er zit hier een geweldig bestand aan karper tot dik over de 40 pond.
Nu moet je wel een beetje creatief denken en regelmatig met je aas experimenteren, maar dat kan je dan ook zomaar een zeer drukke nacht bezorgen.
Zo heb ik ook deze week wel de nodige nachtrust moeten inleveren. Maar die kan je dan overdag, na het aan de tent gebrachte ontbijt wel weer inhalen in de o zo rustige omgeving.
Daarnaast trof ik het dit jaar ook wel zeer met m’n overburen en (ook) visfanaten Willie en Sjoerd, die samen met hun dames Angelique en Famke ook een week kwamen genieten op dit domein.
Veel herrie uit de optonics, veel gevangen (altijd op Cipro), veel gelachen, veel eh…. gepast gedronken, kortom het was een weekje feest!! (met vuurwerk).Rest mij nog om zoals ieder jaar iedereen weer te bedanken voor de gezelligheid en de goede verzorging en zoals gewoonlijk zeg ik dan maar weer TOT VOLGEND JAAR !!

Harold van Aggelen.

.

.
Jos
20-09-2010
.

Dit is de 4e keer dat wij (Jannie en Jos) een super tijd hebben gehad op
Windmill-Lake. We zaten alweer op stek 1. Dat is toch onze favoriete
plek. Na 4 dagen te hebben gevist hadden we het hele meer voor ons zelf. Dit is onze vangst in 10 dagen:
Spiegel 16.8 P
Schub 23.4 P
Spiegel 32.4 P
Spiegel 34.4 P
Spiegel 25.8 P
Spiegel 28 P
Spiegel 17 P
Spiegel 22.5 P
Spiegel 37.2 P (jannie’s PB)
Spiegel 32 P
Spiegel 34 P
Spiegel 37.2 P
Spiegel 34.4 P
Je ziet dat we een hoop 30-ers hebben gevangen.
We hebben zowel ‘s avonds als ‘s nachts en in de hele vroege uurtjes
gevangen, maar ook ‘s middags. We hadden fantastisch weer,veel zon
en koude nachten. We hebben natuurlijk weer heerlijk genoten van de
gastvrijheid van Anton en Diane, die ons verwende met overheerlijke
maaltijden ‘s avonds. Dit is echt wederom een aanrader voor iedere
karpervisser. We zijn ook op Chateau de Coulon wezen kijken en het
wordt een prachtig karperwater. Dit wordt ook beheerd door de
eigenaren van Windmill-Lake.
De plannen die ze daar voor hebben zijn fantastisch. Wij hopen daar
volgend jaar ook heen te kunnen.
PS: Jongens uit Nieuwegein nog bedankt voor de robbin red boillies,
we hebben daar goed mee gevangen.
Jannie en Jos van Veen.

.